Dag Ingebrigtsen er en av mange som kom hjem til karanteneopphold etter å ha vært i utlandet. Han har imidlertid funnet en måte å unngå å kjede seg på.

– Det tok omtrent fem minutter, det, sier Dag, som fant ut at en måte å få tiden til å gå på, var å arrangere en ønskekonsert på internett.

– Jeg la det ut på Facebook og fikk øyeblikkelig en overveldende respons. Dermed har tida gått til å finne fram gamle tekster og låter jeg nesten har glemt, ler han.

Saken fortsetter under lydfila

Rammet

Dag Ingebrigtsen er en av de mange i kulturlivet som nå har opplevd å få hele inntektsgrunnlaget rasert de neste månedene.

– Det tok ikke mer enn en times tid fra regjeringen kom med innstrammingene til at alt var kansellert. Ett og et halvt års arbeid var dermed ute av vinduet.

– Kulturlivet har blitt rammet hardt i løpet av disse dagene, sier Dag.

– Og selv om det nok er mange som rammes hardere enn meg, så merker jeg det også.

Bytter heller

Mange som streamer live konserter på internett i disse dager, oppfordrer folk til å Vippse en slant.

– Det syntes jeg er helt flott at folk gjør, sier Dag, selv om han ikke kommer til å gjøre dette selv.

– Send meg heller den beste kakeoppskrifta du har, eller den type ting. Så deler vi, smiler han.

Jubileum

Den ikoniske gjennombrudslåta til The Kids, "Forelska i lærer`n" fyller førti år i år og Dag Ingebrigtsen er en uløselig del av den trønderske folkesjela.

– Vi i The Kids hadde planlagt en turné for å feire dette, noe vi har jobbet lenge med å få på plass. Nå er det ikke usannsynlig at hele turneen kan bli avlyst.

– Det er selvsagt synd, men vi må bare forholde oss til virkeligheten, mener han.

– Dette er ei mørk tid for mange av oss og det eneste vi kan gjøre er å komme oss gjennom det. Mitt bidrag er å holde denne konserten. Vi må alle gjøre vårt.