– Sie Gubba spiller på hjemmebane, må man vel si. Det blir et kjempestort arrangement, som vil trekke mye folk, sier kulturkonsulent i Holtålen kommune, Siri Hegseth.

Lørdag starter den årlige Kulturvukku i Holtålen. Årets uke blir ganske lik tidligere år, men med noen endringer.

– Det som kanskje er den største endringen er at den årlige utdelingen av kommunens kulturpris og stipend ikke gjøres på et eget arrangement i Hovet. I år har vi valgt å flytte det til Nordpå Fjellhotell i Aunegrenda, hvor utdelinga vil skje i forkant av en konsert, sier Hegseth.

Ønsker mer kultur i bygdene

Det er flere grunner til at de har valgt å flytte utdelinga, men en av grunnene er at de ønsker mer kultur i grendene.

– Vi har et mål om å flytte litt av kulturen ut i bygdene våre også, sånn at alt ikke skjer i Ålen sentrum. Noen ganger lykkes vi, andre ganger ikke, forteller Hegseth. Det er både konserter, lemsebaking, kåseri og prisutdeling på programmet til Kulturvukku i år.

– Det er også en del arrangement for barn og unge, med både forteller stund på biblioteket og kulturskole-konserter, sier Hegseth og fortsetter:

– Så er det jo seniordansen, de har åpen øving. Det er en stor gruppe med seniordansere i Holtålen og de vil vise frem hva de holder på med. Det tror jeg er ganske annerledes enn mange ser for seg, så jeg anbefaler en tur i Hovet mandagskvelden for å se på dem.

– Høydepunkt på rekke og rad

Hegseth forteller at folk i Holtålen er flink til å møte opp på arrangementer under Kulturvukku, og hun tror også årets program vil treffe mange.

– Hva tror du blir høydepunktet?

– Oi, det er vanskelig å si. Det er klart fest med Sie Gubba trekker enormt med folk. Det gjør også Kaffekråa og pubkvelden der. Og konserten på Nordpå Fjellhotell blir også et høydepunkt, det er jeg ganske sikker på. Jeg tror det er høydepunkt på rekke og rad, jeg.

Hør Siri Hegseth fortelle mer om programmet her: