Mandag var første dag i nyjobben for Grethe Fætten.

Hun tar over stafettpinnen etter Mari Aas, som har vært biblioteksjef i Holtålen i mange år og som har hatt ansvaret for etableringen av det nye biblioteket i Ålentorget, som åpnet 1. juni i fjor.

Travel sommer

Nå er ikke bibliotekjobbing helt fremmed for Grethe, som vikarierte for Mari i 2019. Hun har også jobbet på biblioteket ved Hov Skole, så hun vet litt om hva hun går til.

– Jeg gleder meg, dette blir spennende, sier hun og legger til at hun kjenner biblioteket, lånerne og lokalmiljøet godt.

Nå står sommeren snart for døra og både Sommerles og Stolpejakt er blant aktivitetene som er i regi biblioteket.

Svært populært bibliotek

Biblioteket har flere ganger blitt kåret til den best likte institusjonen i Holtålen og at den fysiske boka klarer å demme opp for mer moderne plattformer som pc og lesebrett, vises gjennom gode resultater på Sommerles. Her er holtålingene i landstoppen år etter år.

Populæriteten har vel heller ikke dalt etter flyttingen til de nye lokalene. Den nye sjefen mener enkelte ting er annerledes etter flyttingen.

– Det brukes på en annen måte nå. Folk kan komme inn og tilbringe litt mer tid her. Noen setter seg i en av sittegruppene og leser aviser og kanskje tar en kopp kaffe.

Tiden der det skulle være helt stille på biblioteket er definitivt over - i alle fall i Ålen.

– Det går an å sette seg ned her og ta en kopp kaffe og en prat, sier biblioteksjefen for det som helt sikkert ikke er Trøndelags største bibliotek med sine 23.000 bøker, men kanskje et av fylkets fineste?

Hør intervju med Grethe Fætten her: