Det er drøyt, det er helt på grensa og det er hysterisk morsomt. "Slaget på TeStiklestad - Garrantert hæppy ending" er en syrlig samfunnssatire fordekt som spel-parodi, og alle forestillingene til nå har vært utsolgt.

En fest

Mads Bones, Olve Løseth og Kyrre Havdal klarer nok en gang å treffe latternerven i publikum. Ordspill, underbuksehumor, slap stick og drøye vitser slår an blant trønderne, og nå blir det ekstraforestillinger.

- Det har rett og slett vært en fest. Nå er det fire år siden sist, og to av de årene har vært pandemiår med den ene utsettelsen etter den andre. Mange kjøpte billettene sine i 2019 og har ventet siden da, sier Mads Bones.

- Det har vært stappfullt hver eneste forestilling. Vi har fått mange tilbakemeldinger fra folk om at de har gledet seg i mange år til dette, fortsetter Olve Løseth.

- Vi var redd vi ikke skulle klare å innfri forventningene, men desibelmåleren står i taket under forestillingene. Det er latterbrøl på latterbrøl, sier en fornøyd Mads.

Det var lang kø inn til Oppdalstunet på Sverresborg. Alle forestillingene av "Slaget på TeStiklestad" har vært utsolgt så langt. Nå er det satt opp ekstraforestillinger. Foto: Frode Strømsvik

I beste mening

Anmelderene er enige med publikum, og har gitt forestillingen gode skussmål. Selv om det til tider kan være drøy humor, a la internasjonale komikere som Ricky Gervais og Jimmy Carr.

- Det vi tøyser med gjør vi i beste mening og ikke for å være slemme, og vi sparker aldri nedover. Bruker vi latterbrølene som et slags kompass, så er tilbakemeldingene ganske unisone, sier Mads.

Publikum ler seg gjennom hele forestillingen, og det er tett mellom poengene. Det skjer noe på scenen hele tiden, og man må nesten se forestillingen flere ganger for å få med seg alt. Får man ikke med seg detaljene, som at Sjaman Durek henger på utedoen sammen med kongeparet, risikerer man å gå glipp av mange gullkorn.

Foto: Frode Strømsvik

Flere høydepunkt

Storyen i seg selv er ikke det viktigste - det er poengene underveis som er målet. Skuespillerne mestrer det å være inn og ut av rolle. I spel-tiden, men vel vitende om at de egentlig er en gjeng som spiller teater på Sverresborg folkemuseum.

Noen av høydepunktene er statisten, som er altfor ivrig i tjenesten (Maria Austgulen), den selvhøytidelige kongen (Emil Olafsson) og den danske, politisk korrekte suffløren (Emma Caroline Deichmann), som er med som "frivillig" på grunn av at datteren er med på spelet og som stadig lar seg krenke av manus.

Og størst av dem alle; Skalden, fortellerstemmen, som spilles av Olve Løseth. For en fantastisk energi og formidlingsevne, og en komisk timing av de sjeldne. Han leverer de drøyeste vitsene, men lander de lunt og trygt. Med en god dose sjølironi og sjarm.

- Det vi tuller med tuller vi med med et stort hjerte, forklarer Olve.

- Vi kommer med en samfunnskommentar der vi kan speile oss selv.

Må være kjapp

Og blir det for drøyt, kan man se bort og bli litt flau - det er lov det og, for gjengen bak den suksessfulle forestillingen henter seg kjapt inn igjen og lander fjellstøtt.

- Jeg ser jo hver eneste forestilling fra sidelinjen, og det er noen steder jeg ser ned på keyboardet og skrur litt ekstra på knottene. Men uansett blir det forløst etterpå, så det er bare ubehagelig i de øyeblikkene det tar før man skjønner hvorfor man tuller med det, sier Kyrre Havdal, som er mannen bak musikken til forestillingen.

Det er fortsatt ledige billetter til ekstraforestillingene 9. og 10. august. Men du må være kjapp om du tenker deg i vei, for de begynner også å bli utsolgt, og dette er den aller siste gangen galskapens spel settes opp på Sverresborg.

- Ut med fingeren, lukt på den ... Og bruk den til å taste fram en billett, er den klare oppfordringen fra Olve, Mads og Kyrre.

Hør hele intervjuet her: