- Endelig har samfunnet åpnet igjen, og jeg har holdt på så lenge med å spille inn den her musikken. For jeg spiller den inn i et studio i Bergen, og det var rødt når vi skulle dit å spille inn, så det ble utsatt flere ganger. Veldig godt å endelig kunne komme med musikken som vi har hatt liggende veldig lenge.

Det sier Dina Misund fra Midsund i Møre og Romsdal, som fredag slapp EPen I et hav av folk. Misund bor i Trondheim, og jobber til vanlig i Skaun kommune.

- EP er på mellom fire og seks spor, slik at folk skjønner at det er kortere enn et album, også er det litt mindre enn LP som er litt større, og som er mer som et album.

På en av låtene, «Her igjen», har hun fått tekst-hjelp av Ola Bremnes.

- Jeg kommer fra kysten og har lenge tenkt på å skrive en kystlåt, og derfor kontaktet jeg Ola Bremnes, forteller Misund.

På «La det bli mæ det» har Trygve Skaug bidratt på tekstfronten.

Releasekonsert i Trondheim

For en liten stund siden gjestet Misund Trønderfrokost med Baard Danielsen i Nea Radio, hvor hun kunne fortelle at hun har hatt låtene liggende en god stund allerede, og at hun gledet seg til å slippe sin nye utgivelse.

- Jeg har ventet litt, men så har det også tatt litt tid rett og slett å komme i studio for å spille inn grunnet korona, så det er litt begge deler, svarer Misund på spørsmål om hvor vidt det var planlagt å komme med plateslipp etter siste gjenåpningen.

I snart to år har strenge og inngripende smitterestriksjoner gjort at flere i kulturbransjen har ligget med brukket rygg. Misund sier det ikke har vært lite oppdrag de siste to årene.

- Det har vært lite, det har vært noen event jobber, og jeg har hatt et streamingkonsert som var en meget spesiell opplevelse.

På hvilken måte?

- Det er bare rart hele greia. Du sitter og spiller uten publikum. Du får et visst inntrykk når du har konsert, for du kan se på kropsspråket til folk om de liker det, og de er litt mer med i musikken. Men når du sitter og spiller på en skjerm som det her, så vet du liksom ikke hvem det er som sitter og ser på, så det er veldig rart, og ingen applaus.

I sommer vil det igjen bli mulighet til å høre Misund live flere steder i landet. Men før den tid blir det en feiring av EPen som kom fredag.

- Det blir en releasekonsert i mars i Trondheim på Antikvariatet (16. mars journ.anm.), og det blir en kjempefeiring.