En litt over gjennomsnittet bilinteressert gjeng har i helga hatt Renolen i Ålen som base for sitt årlige sommertreff.

Vanligvis så pleier denne samlingen å være lokalisert på østlandet, men av ulike årsaker måtte Robert Jensen og Grethe Talmo steppe inn som reserver og tilby småbruket i Ålen som adresse for årets arrangement.

Spesielle biler

– Det er ikke noe spesielt bilmerke. Det er høyt under taket her så vi kaller det bilentusiasttreff, sier Morten Rygh, en av deltagerne på treffet og innrømmer at det er litt spesielle biler det er snakk om.

– Det er mye gammelt, men også moderne biler med, og da gjerne litt spesielle moderne biler sier han og trekker fram Porsche, gamle MG-er, Triumf og Jaguar blant de elleve bilene som kom til treffet i Ålen.

Dantown Foto: Grethe Talmo

Kortesje

I tillegg til sosialt samvær på kvelden, så stod kjøring i kortesje på programmet, og ferden gikk blant annet rundt Aursaunden, med stopp i blant annet Dantown på Glåmos, Kalsa Gårdsbakeri og gatene på Røros.

Derfor var det kanskje ikke så merkelig at det lå en halvåpnet pakke Ingerlemse i dashbordet på den ene cabrioleten, søndag formiddag.

Vanligvis pleier Morten Rygh og kona Inger Blikra å være vertskap for sommertreffet, og da foregår dette i Farsund der de har hytte. Men på grunn av bryllup denne sommeren, måtte årets utgave flyttes.

Rygh er godt fornøyd med opplegget på Renolen.

Malmplassen på Røros Foto: Grethe Talmo

Motorsykkelløp

Flere i gjengen treffes også i andre sammenhenger og da først og fremst i forbindelse med kjøring av motorsykkel på bane. Mange av de som var samlet i helga kjører roadracing med gamle motorsykler.

Robert Jensen, som kjøpte småbruk og flyttet til Renolen for noen år siden sammen med samboer Grethe Talmo, sier det er interessen for vetarankjøretøy og motor som er årsaken til at man samles på denne måten.

IKKE BARE BILKJØRING: Trivelig prat rundt kaffebordet er også viktig på biltreff. Foto: Per Magne Moan

– Det har jo været travelt, men det er jo fantastisk å ha så mange fine folk på besøk. I tillegg har vi vært heldige med været så det har vært ei veldig trivelig helg, sier han.

Hør intervju her: