– Vi var en kompisgjeng fra Ålen som var på festival på Stugudal. Vi hadde med oss noen gitarer og feler, og satt og koste oss rundt grillen, da noen luftet tanken om å ordne et orkester. Og så ble det nå det da.

Magne Almås forteller om dannelsen av Sie Gubba på en trekkspillfestival i Tydal i 1995. Elleve album og 23 år etter er det kun han som er igjen av de opprinnelige medlemmene av bandet.

– Hva er det du husker best eller setter mest pris på når du ser tilbake ?

– Vi har vært med på mye rart, men det som var spesielt var da vi spilte på countryfestivalen på Vinstra i 2012. Da hadde vi med oss den amerikanske countryartisten Bobby Bare. Han var med oss fordi han hadde spilt inn «Sånn e livet» på engelsk, forteller Almås og fortsetter:

– Det tror jeg må være noe av det største. At en amerikansk countrylegende har spilt inn en Sie Gubba låt.

– Å fly til Alta i 25 minus trenger ikke å være gøy

Det er mye som har forandret seg siden starten i 1995. Fest på lokalet er en sjeldenhet og få kjøper CD-er. Almås forteller at det de merker best er at det skjer mer om sommeren nå, og mindre om vinteren.

– Fest på lokalet er snart borte, men desto mer skjer på somrene. Festivaler og «-dagene». Hver bygd har jo en egen festival snart. Så sånn sett har markedet vridd seg over til å bli et mer sommerprosjekt for oss, sier Almås.

– Og vi synes det er bra vi. Å fly til Alta i 25 minus og snøstorm trenger ikke å være noe gøy. Da er det enklere å kjøre bil til Vinstra på juli og spille på festival.

Artikkelen fortsetter etter lydklippet.

Hør sommerpraten med Magne Almås her:

Blir fortsatt nervøs før konserter

Sie Gubba står foran en sommerturne og spiller på Steinkjerfestivalen allerede på fredag og på Torgfest i Stjørdal lørdag. Selv om Almås har stått på scenen i mange år, får han fortsatt sommerfugler i magen før konserter.

– Det tror jeg kanskje er sunt også. Du skal ha noen sommerfugler i magen og merke at det er nå det gjelder, sier han.

– Hvor trives du best? Er det i studio, på scenen, når du skriver låter eller noe annet?

– Det er artigst å spille for folk. Å se responsen og at folk synger med på låter du har laget. Det er kanskje det som er vanskeligst også, for da skal du prestere. Når vi er i studio så kan vi alltids trykke stopp og prøve en gang til, men når vi står på scenen så må vi levere hver kveld.

– Hva er favorittlåta di av Sie Gubba?

– Det kan jeg ikke si noe om. Det blir som å si hvilken favorittunge du har, sier Almås og ler.