Ungdomslagene på Innstranda og Utstranda kunne ønske publikum velkommen til en historisk begivenhet denne lørdagen. For første gang samarbeidet et samlet Selbustrand om å lage revy. Totalt har ca 30 personer jobbet med revyen, og 12 av disse aktørene fikk vi se på scenen. Revyorkesteret Liv Laga sto for musikk under de 19 revynumrene, og spilte også opp til fest etter premieren.

Revygleden var der

Aktørene forteller at prosessen har vært nesten like morsom som selve premieren. De to siste ukene har gjengen øvd intensivt, og hele foregående helg ble brukt til øving. Revygruppa gledet seg over at publikum tilsynelatende likte det de så. Tomas Garberg innrømmer at det tok en stund å få publikum igang, men at det virkelig løsnet etter en liten stund.

Liv Laga leverte varene nok en gang. Foto: Per-Erik Ofstad

Bredt spekter

Publikum fikk se et bredt spekter av nummer, med både lokale og internasjonale tema. Revyen var innom alt fra lokal regulering av vannstand til Nora Mørk og meetoo. Garberg forteller at gruppa bevisst ikke baserer seg kun på lokal humor, siden mange kanskje ikke tar alle referansene. Mange av numrene besto fullt og helt, eller delvis av sang. Da kom det godt med at samspillet mellom revyorkesteret og sceneaktørene var harmonisk og godt. Et lite minus får bli at lyden fra sceneaktørene var litt uklar, det gjorde det til tider vanskelig å høre hva som ble sagt.

Mange av numrene brakte frem latter i salen. Blant høydepunktene finner vi:

«Vi går til kirken» Tomas Garberg som prest presiserer soddens plass i de kristne overgangsritualene.

«På skisenteret (og hjem igjen)» Tore Grøtte viser frem huskeliste ved bruk av parkeringsbommen på Selbuskogen for begge kjønn.

«Hos bæssmor og bæssfar» Besteforeldrene Silje Sandvik og Tore Grøtte viser en typisk ettermiddag i møte med barnebarn Caroline Neverås.

«Nåløyet» Det viser seg tvilsomt hvorvidt Tore Grøtte har levd i tråd med de ti bud, og han ber det kristne overhode Tomas Garberg om nåde.

Revyen spås en lys fremtid

Den rutinerte revylegenden Narve Rognebakke understreker at gjengen fra Selbustrand har fått med seg gleden av å lage revy, og at det gjenspeiles ute på scenen. Rognebakke tror revyen har en lys fremtid i Neadalen. Mange yngre aktører begynner å få erfaring, og vil dra lasset også i årene fremover. Rognebakke mener revyen har en viktig funksjonen for grendene i dalføret. Den betyr mye for samholdet, og binder sammen flere generasjoner.

Narve Rognebakke er en meget rutinert herremann i revy-sammenheng. Foto: Per-Erik Ofstad

To forestillinger igjen

Brynhild Nypan og Tomas Garberg lover at de neste forestillingene vil bli minst like gode, nå som selvtilliten er der. De passer også på å hylle Jim Hegge som foruten å være sufflør er en stor drivkraft bak hele revyen. Anbefalingen for de som ikke fikk med seg premieren får bli å møte opp førstkommende torsdag på familieforestilling eller fredag for revy med matservering og påfølgende fest.