Røros Amcar Club med Gunn Irene Smidstad i spissen kontaktet 17.mai-komiten og inviterte til samarbeid rundt markeringa i år. Det resulterte i at Amcar-klubben fikk det like hektisk som korpset vanligvis har for å reise mellom bygdene i kommunen, og Brekken menighet fikk et fullsatt «kirkerom» på kjøpet.

Foto: Marit Manfredsdotter

Nærmere 100 ekvipasjer gled gjennom bygda denne nasjonaldagen, og rundt 60 bilder sto på rekke og rad da presten ønsket velkommen - med tårer i øyekroken.

– Jeg blir litt rørt jeg, sa prest Vivi Schwencke Johnsbråten da hun dirigerte trafikken foran kirken.

Prest Vivi Schwenke Johnsbråten fullt opptatt med å dirigere gudstjenestebesøkende på rett plass på parkeringen ved Brekken kirke. Foto: Marit Manfredsdotter

Røros Amcar Club kom til Brekken med 13 ekvipasjer, de fleste av gammel god amerikansk modell, og nestleder i Amcar-klubben, Jon Helge Myhre mener at drive-in gudstjeneste er et godt tiltak, likeså bilkortesjen.

– Men 17. mai har egne tradisjoner som man ikke skal tulle for mye med. Men dette året i koronaens tid er spesiell, sier han.

Hør leder for Røros Amcar Club, Gunn Irene Smistad:

I innslaget hørte du leder for Røros Amcar Club Gunn irene Smistad, nestleder i klubben Jon Helge Myhre og presten Vivi Schwencke Johnsbråten.

Foto: Marit Manfredsdotter
Foto: Marit Manfredsdotter
Foto: Marit Manfredsdotter
Foto: Marit Manfredsdotter