TV2 satser stort i Trondheim under ski-VM neste år. Satsingen ble avslørt på direkten under søndagens TV 2-sending fra Holmenkollen.

– Ski-VM i Trondheim blir en nasjonal folkefest neste år, og den festen har TV 2 lyst til å være med å formidle til seerne. På vår egen måte. Vi gleder oss til å mingle blant folk på Britannia Hotel, og gi god God morgen, Norge-stemning fra Speilsalen hver morgen. Og på kvelden byr vi på underholdning og sprell fra Trondheims nye storstue, Nye Hjorten Teater, forteller Trygve Rønningen som er programredaktør og direktør for innholdsstrategi i TV 2 i en pressemelding søndag.

VM-sjef Åge Skinstad er svært fornøyd med at også TV2 satser stort i Trondheim når det er VM i byen.

– Det er strålende nyheter at også TV 2 i tillegg til NRK vil satse stort på VM i Trondheim. Disse morgen- og kveldssendingene fra Trondheim sentrum vil bidra til å løfte interessen rundt arrangementet. Live-sport og seremonier fra torget på NRK og knakende god underholdning på TV 2 høres ut som en gull-formell, sier han.

«God morgen, Norge» flytter hele sendingen til Trondheim og vil i sin helhet bli sendt fra Speilsalen på Hotel Britannia under hele VM, står det i pressemeldingen.

- Sendingene blir slik seerne er vant til med de faste programlederne, gjester, vær og med Wenche og Christer på kjøkkenet. Innholdet blir altså gjenkjennbart, men får en tydelig tilstedeværelse i Trondheim med lokale gjester og stemningsrapporter fra VM-byen. I tillegg skal «God morgen, Norge» også sende lørdag og søndag midt i VM-perioden, forteller Trygve Rønningen.

I tillegg kommer TV 2 til å sende direkte fra “Nye Hjorten Teater”. Dette blir 11 direktesendte underholdningsprogrammer, hvor TV 2 kommer til å by på sine største programprofiler gjennom hele VM-perioden.

Teatersjef Mads Bones sier de er i lykkerus over å ønske TV 2 velkommen til Nye Hjorten Teater under VM på ski.

– Med kanalens toppede lag og vårt splitter nye teaterhus kan ikke dette bli annet enn gull, mener han.