Rundt 50 leirdeltagere inkludert ledsagere og stab er samlet ved folkehøgskolen denne uka. Leirsjef Steinar Nyland kan fortelle at det lenge var usikkert om en leir kunne arrangeres, men heldigvis så ble det til tross for det utfordrende året vi har bak oss.

– Mange har kommet langveisfra og vi har deltagere fra Bodø i nord til Tvedestrand i sør, forteller en sprudlende leirsjef.

Mangfold av aktiviteter og verksteder

På planen for uka står mange ulike aktiviteter. Her har en mulighet for å lage leiravis, drive med fotografering, yoga, orientering, friluftsliv, delta på drama og teaterkurs og samtale om helse, samliv og livsstil. Diskotek blir arrangert flere kvelder, og mot slutten av uka blir det et møte med trønderske politikere som skal inspirere, før det blir et «eget stortingsvalg» for leirdeltagerne.

Utflukter

– «Værgudene" har virkelig vært med og lagt til rette med et fantastisk sommervær denne uka så det ligger til rette for strandliv og bading; både på Selbustrand og ved Vikaengene, sier Nyland.

I tillegg blir det óg en utflukt til Tydal, til besøksgården til Ingunn og Lars Græsli. Der blir det å møte eksotiske dyr som alpakka og lama, påfugl og esel, for å nevne noen. At leirdeltakerne reiser hjem med et fantastiske ferieopplevelser levner ingen tvil.

– Vi er også veldig takknemlig for den gjestfriheten og hjelpen vi har fått av rektor Arild Moen og ansatte ved Peder Morset folkehøgskole, i tillegg til Karin Galåen ved Frivilligsentralen i Selbu, avslutter en takknemlig leirsjef, Steinar Nyland.