Tautra, øya i Trondheimsfjorden er så langt mest kjent for fuglereservat og klosterliv. Den andre helga i august neste sommer skal øya stå i musikkens tegn.

En vennegjeng med musiker og forretningsmann Frithjof Riis og Heidi Hollås i spissen fikk ideen til den nye festivalen under bursdagsfeiring for Riis i fjor. Det var faktisk en totning som kom med de forløsende ord forteller Fritjof Riis.

- Det var under bursdagsfeiring på Klostergården at TNT-gitarist Ronni Le Tekrø plutselig ropte "neste år inntar vi Tautra". Det var da jeg og Heidi Hollås fikk ideen humrer Riis.

Avtalene er i boks

-Så langt er lite klart forklarer Riis, men jobben er i gang, de nødvendige tillatelsene er i orden, vi har fått lov av eieren, Klostergården, til å sette opp scene og jobben med å booke artister er underveis.

Det er ikke noe stor festival Frithjof Riis og gjengen ser for seg, rundt 1000 publikummere er målet så langt

Trønderske artister

Hvem som skal spille på festivalen er ikke kjent foreløpig, og Riis selv drar på det når vi ber om noen navn, eller om det er noen store godbiter i vente.

- Det jeg kan si om det er at de er ganske store svarer Riis. Det viktigste for oss er at de er viktige for vår region, enten at de er herfra eller at de har det vi kan kalle regional appell.

- Det kommer vel en viss gitarist fra Toten og spiller da, siden han omtrent har skylda for det hele?

- Ja, det gjenstår å se, men det er vel ikke helt utenkelig sier Frithjof Riis

Hør intervjuet med Frithjof Riis her.