Slik lyder en av historiens første annonser for sjokolade når den kom i sin tid. - Det er hit vi vil, sier Eivind Aune hos Jentene på Tunet.

Med sitering av den gamle annonsen fra sent 1700 tall mener Aune at vi både kan, bør og må bli flinkere til å nyte sjokoladen. - Hos oss er vi opptatt av smak og nytelse, mens hos mange industriproduserte sjokolader gjelder lavpris og det går på bekostning av smak og kvalitet, sier Aune.

Les mer og hør mer under bildene:

Her står Iris Martinsen-Aune klar i en moderne cafe klar for besøkende. Eidum Gårdsbakeri i Lånke supplerer utvalget med sine fantastiske bakverk. Foto: Stian Elverum/Nea Radio
Det er ikke hver dag det åpnes nye cafelokaler i Selbu, ihvertfall ikke i Øverbygda. Men nå har det altså skjedd! Foto: Stian Elverum/Nea Radio
Eivind Aune er daglig leder for Jentene på Tunet, her forklarer han suksessen ovenfor lokalmatansvarlig Ketil Kvarteig i Coop Midt-Norge. Foto: Stian Elverum/Nea Radio
Det ble også tid til sjokoladesmaking og ikke minst også påfyll av kunnskap om sjokolade. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

De har blitt 20 ansatte i “Jentene på Tunet” nå. De har over 400 utsalgssteder i landet - og nå planlegges det for eksport ut av landet. Det har dog ikke hindret en storsatsing hjemme i Selbu. Ikke bare på ny fabrikk, men også på kafelokaler.

I radioinnslaget hører du Iris Martinsen-Aune og Eivind Aune. Du hører også Selbuordfører Ole Morten Balstad.