Nå er han i god gang med å mikse ti nye låter til et helt ferskt salme-album hos Snorre Busch ved Lydsporet Media i Trondheim.

Det hele startet da Joralf Gjerstad, som vi alle kjenner best som Snåsamannen skulle fylle 94 år. Chand mottok en av hans tekster og tonesatte denne til bursdagen skulle feires. En stund etter pratet de to på telefonen og beskjeden fra Gjerstad var klar.

- Du, Chand. Du skal få enerett til å tonesette alle diktene mine, sa 94-åringen på telefonen.

Og dermed rullet det hele i gang.

Melodiene som bare kom

Det mest oppsiktsvekkende for Chand under denne prosessen var at han ikke trengte å jobbe noe spesielt for at melodiene skulle komme på plass.

- Melodiene kom bare til meg. Jeg kan ikke ta noe av æren for det, sier han og innrømmer at også han syns det hele høres litt snodig ut.

Melodiene kom: Chand forteller at han ikke trengte å jobbe mye for å få på plass melodiene til Joralf Gjerstads tekster. De falt bare ned i hodet på han, når han minst ventet det. Foto: Runar Kjøsen

For at man skal få den rette følelsen av å høre det nye salme-albumet det nå jobbes med, så bestemte Chand seg for at han og bandet skulle spille inn låtene der de hørte hjemme. I Snåsa kirke.

- Jeg vil ha det så ekte som mulig. Så jeg håper at man kan lukke øynene når man hører dette albumet, og føle at man er på konsert med Chand band, i Snåsa kirke, forteller han.

Det var også viktig for artisten at alle de ti låtene skulle bli forskjellige, og de fleste av dem er nok ikke veldig lik salmer, slik vi kjenner dem fra før.

Justeringene som gjenstår

Nå er det miksing som foregår hos Snorre Busch i Trondheim. Artisten selv skryter mye av sin kompanjong hos Lydsporet Media, og forteller at de to tenker likt og har like planer om hvordan det skal høres ut til slutt. Det handler om å finjustere volum, legge til instrumenter og få inn gjesteartistene som skal være med på noen av låtene.

Og planen for når publikum kan høre låtene er klar.

- Jeg regner med at vi prøver å få sluppet albumet når Joralf fyller 95 i april, avslutter han.

Hør Chand fortelle om albumet i avspilleren under: