Det ble altså den nytilsatte direktøren for Festspillene i Bergen, Lars Petter Hagen, som får æren av å åpne Vinterfestspill i Bergstaden i mars. Hagen er rådsleder for Norsk kulturråd og utviklingssjef i Oslo-Filharmonien.

Fredag ble det kjent at komponisten, kuratoren og kulturlederen Lars Petter Hagen (46) blir direktør for Festspillene i Bergen.

- Vi gratulerer Hagen med ny jobb og gleder oss stort til å ta imot han under Vinterfestspill i Bergstaden 17.- 20. mars, heter det i ei pressemelding fra Røros.

Åpningskonsert i kirka

Åpningskonserten skjer torsdag 17. mars i Røros kirke.

Under Vinterfestspill i Bergstaden åpner Bergstadens Ziir sitt spektakulære kirkerom for publikum og musikere. Pyntet med tusenvis av tulipaner skaper kirka en fantastisk ramme for «Den femte årstid».

- Vi i Vinterfestspill i Bergstaden er utrolig heldige som får lov til å ta publikum inn i Bergstadens Ziir, sier produsent Kirsti Sæter.

BERGSTADEN ZIIR: Kirsti Sæter er produsent for Vinterfestspill i Bergstaden 2022. Foto: Sigrid M. Jansen

Nidarosdomens jentekor synger Falkberget

Alf Hulbækmos verk over Johan Falkbergets dikt «Den første sang på fjellet» er skrevet for Vinterfestspill i Bergstaden og Nidarosdomens jentekor. Hulbækmo skrev verket til fjorårets vinterfestspill, men da satte pandemien en stopper for konserten.

- Nå skal sangen endelig få klinge over fjellet! Vi ønsker nå velkommen til «Lun Lørdag» og urfremførelse i Røros kirke, skriver Vinterfestspill på nettsidene sine.

«Den første sang på fjellet», fremføres av Nidarosdomens jentekor med Alf Hulbækmo selv ved orgelet.

FALKBERGET: Nidarosdomens jentekor skal synge Falkberget under Vinterfestspill i Bergstaden i mars. Foto: Nidarosdomens jentekor