Røros Folk Festival arrangeres i år for femte gang. Fra 6. til 9. juni blir det et variert og spennende program som nå lanseres i små doser fram til billettsalget starter 1. april, så her gjelder det å følge med!

Fjeld og Kvarts i Sangerhuset

Festival-lørdagens konsert med Jonas Fjeld og gruppa Kvarts i Sangerhuset blir utvilsomt en "höjdare". For hva får vi ikke når vi krysser brune kneiper, ”Engler i sneen” og beinmargsfølelse for amerikanske blåtoner, med finnskogspols, feledrag og seljefløytas naturtoneskala? Svaret får vi nok i Sangerhuset når Jonas Fjeld og Kvarts møtes på scena.

Folkekjær rockepoet

Jonas Fjeld er mest kjent som folkekjær rockepoet, men kan med rette kalles Spellemann med stor S. I løpet av musikerlivet har han knyttet sterke bånd til tradisjonsmusikken, noe som blant annet har resultert i Spellemannpris i klassen "Roots & Country".

De andre spellemennene han deler scene med denne kvelden har òg solide musikalsk rulleblad, både hver for seg og sammen. Kvarts feiret 20 år i fjor og har stadig nye musikalske prosjekt i ermet. På scena denne kvelden vil anglo-amerikanske toneganger blande seg med urnorske melodier, eldre enn både nøkk og draug.

- Vi gleder oss til Kvarts og Fjeld smelter sammen, sier Røros Folk Festival i ei pressemelding.

Disse møter vi i Sangerhuset

Jonas Fjeld (vokal, gitar) Ben Basgaard (gitarer)

Kvarts: Jo Asgeir Lie (trekkspill) Øystein Rudi (fele) Tom Willy Rustad (bass, munnharpe, seljefløyte) Erlend Styve (gitarer)

Tor Magne Hallibakken (lyd)

RØROS: Jonas Fjeld og Kvarts spiller i Sangerhuset lørdag 8. juni. Foto: Jonas Fjeld og Kvarts

Fra før er Moenje, Tæladylju og Copper City Ramblers klare for Røros Folk Festival 2019.

Les mer her:

www.rorosfolkfestival.com www.facebook.com/rorosfolkfestival