Direktør Anne Marit Mevassvik er godt fornøyd med gjennomføringen av de første olsokdagene med henne i direktørstolen, men hun skulle svært gjerne sett at flere hadde besøkt selve spelet. Hun poengterer likevel at Olsokdagene på Stiklestad 2019 har vært en vellykket festival.

Begeistret spelpublikum

– Vårt inntrykk er at vi har hatt fornøyde gjester gjennom hele uka. Vi har fått gode tilbakemeldinger på både konserter, talerstolprogrammet og spelet, både fra publikum og presse. Spesielt årets versjon av Spelet om Heilag Olav har fått gode kritikker, og skapt begeistring hos publikum.

Regissør Peer Perez Øian er også godt fornøyd med sitt første spel

– Jeg synes det har gått over all forventning. Prosessen og prøveperioden har vært utfordrende, men inspirerende. Det jeg er mest fornøyd med er hvordan det har fungert å løfte frem Gamal-Jostein som fortelleren og hvordan dette har bidratt til å styrke frelse-tematikken i stykket, forteller Øian.

Ungt og variert publikum

Olsokdagene har bydd på en rekke høydepunkt. Anne Marit Mevassvik trekker frem talerstolprogrammet med Else Kåss Furuseth i spissen, årets olsokutstilling, to fullsatte kirkekonserter, konserten med årets medspiller Vetle Røsten Granås, Ungdommens Talerstol, Kongebryllupet og årets utgave av spelet som sine høydepunkt. I tillegg er hun svært glad for at programmet har nådd ut til nye målgrupper.

– Det er kjempegledelig at vi har nådd et av våre viktigste mål i løpet av årets arrangement, med å nå et yngre og mer variert publikum. Det var et viktig mål for meg. Både talerstolprogrammet og olsokutstillingen hadde et yngre publikum enn tidligere, og Ungdommens Talerstol ble i år veldig godt tydeliggjort både gjennom utstillingen på området, og med involvering av dyktige og engasjerte ungdommer både før og undervegs i festivalen.

Anne Marit Mevassvik (direktør Stiklestad Nasjonale Kultursenter) og årets olsokkunstner Ståle Gerhardsen. Foto: Jo Kristian Kvernland, Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Været skapte utfordringer

Ei hel uke med hetebølge har gitt utfordringer for arrangøren, men Mevassvik berømmer de frivillige og ansatte som har gjort en kjempejobb under svært krevende og varme forhold.

– Ansatte og frivillige har gjort en helt fantastisk innsats for å gi vårt publikum gode dager på Stiklestad. Den innsatsen de legger ned, selv om det bokstavelig talt koker rundt dem, er helt utrolig. Uten dyktige ansatte og frivillige hadde vi ikke kunne arrangert et så godt arrangement, sier Mevassvik.