Med over 230 elever, fordelt på 6 fagområder har Aglo et variert program å tilby på julemarkedet sitt. Ideen om å gi inntekten til et veldedig formål var grunnlaget bak hele ideen om julemarkedet, men Mercy Ships ble foreslått av elevrådet.

- Mercy Ships har sykehusship langs kysten av Avfrika, og hjelper de fattige der med operasjoner og helsehjelp, forteller rektor Gøril Joramo engasjert.

- De som jobber på Mercy Ships gjør det frivillig og uten lønn, de må faktisk betale leie for å bo der! Vi synes at dette er en veldig fin organisasjon å støtte, legger hun til.

Mercy Ships ble grunnlagt i 1978 av Don Stephens og hans kone Deyon, innenfor en internasjonal misjonsorganisasjon kalt Youth with a mission (YWAN). I 2002 ble organisasjonen uavhengig. I dag har organisasjonen hovedkontoret sitt i Texas og har avdelinger i 15 land, deriblant Norge.

Mye å bruke penger på

På julemarkedet har skolen lagt opp til mange muligheter for å legge igjen penger. Det blir blant annet loddtrekning hvor man kan vinne masse spennende, blant annet paragliding fra Forrbofjellet og en signert Rosenborg-skjorte. Det blir også en hel bruktbutikk på markedet, salg av bakerivarer og barneaktiviteter som ansiktsmaling og juleverksted.

- Det vil bli salg av forskjellige produkter, som for eksempel fuglekasser, benker, bålpanner, telysholdere, ramser Karen Ertsgaard opp, som er lærer ved "Service og Samferdsel" på skolen.

- I bruktbutikken kan man få kjøpt leker, klær, bøker, DVD'er og julevarer for å nevne noe.

- Det vil også være åpen frisørsalong, hvor man for eksempel kan få farget vipper og bryn til en svært hyggelig pris, legger hun til.

Vil du vite mer om Mercy Ships kan du gå inn på mercyships.no eller lese om skoleprosjektet på Aglo sine egne hjemmesider aglo.no