- Her blir det masse fine produkter til salgs, som alle deltagerne på Aktivitetssenteret har bidratt til å fått produsert, sier Andreas Vigen stolt.

- Det er forskjellig funksjonsnivå på alle sammen, men det tilrettelegges bra at alle kan bidra med noe, legger han til.

Julestemning

Fides er et arbeids- og inkluderingshus på Stjørdal som har flere forskjellige avdelinger, deriblant Aktivitetssenteret, hvor det er flere ansatte og deltagere med funksjonsnedsettelser i forskjellig grad.

- Fides er verdens beste arbeidsplass for folk som har en funksjonshemming, sier Vigen enthusiastisk. Han har jobbet her i 8 år og sitter selv i rullestol.

- Vi har hatt julemarked her i tre-fire år før og erfaringene er bare positive. Folk synes det er artig å komme hit, de koser seg, kjøper julegaver og får julestemning, forteller han videre.

Sanserom

I år går inntektene til innredning av et nytt sanserom, hvor de tenker få inn blant annet en lydbølgemadrass, en massasjestol og noe Vigen kaller ”boblerør”.

- Sanserommet skal være et sted hvor vi kan få sett og kjent på litt andre ting enn vanlig, hvor vi kan få brukt sansene våre på nye måter, forteller han videre.

- Jeg tror det blir veldig bra, vi kommer til å få mye godt ut av det rommet, men da må folk komme hit på julemarkedet først, sier han entusiastisk.

Blant varene å få kjøpe på årets julemarked har gjengen på Fides produsert noe så unikt som julepynt, støpt i betong. De har også lagd sukkertøy og snekret litt. Mer vil ikke Vigen røpe så langt, og oppfordrer heller folk til å ta turen til Fides torsdag den 29.november og fredag den 30.november fra klokka 10-15 begge dagene.

Fides fikk nytt bygg i sommer, og ligger i Stjørdal. Nå inviterer Aktivitetssenteret til julemarked. Foto: Idunn Thorsø