– Prosjektet Lysstreif startet en desember-mandag i 2016, forteller musiker, komponist og ildsjel Terje Craig.

– Forfatteren Sigrun Dagrundottir Granås var på konsert med koret Dameavdelingern i Kimen kulturhus, og jeg var akkompagnatør for koret.

Etter konserten tok Granås kontakt med Craig og fortalte om et ønske hun hadde, nemlig å få tonesatt noen av diktene og utgitt disse på CD.

– Jeg har gjort mye forskjellig i løpet av karrieren, men dette var helt upløyd mark. Jeg kunne rett og slett ikke si nei, smiler Craig.

Miks

Over 100 dikt ble lest og analysert, og like før jul i 2017 kom den første singelen, Kom heim. I slutten av januar 2018 kom singelen Vil du. I slutten av september 2019 var alle innspillinger ferdig og de satt igjen med åtte sanger og seks innleste dikt.

– Albumet ble tilgjengelig på strømmings- og nedlastingskanaler den siste fredagen i november 2019, og nå er CDen klar for lansering. Det gjør vi ved et et arrangement på Søndre Kulturhjørne torsdag kveld, hvor vi presenterer en miks av musikk, diktene og samtale med både Sigrun, meg selv og flere av de som har bidratt på plata, forklarer Craig.

Stjernelag

Terje Craig har med seg, Elen Cath Hopen, Craig Robin Furunes, Per-Anders Elvertrø, Tommy Nordberg Sivertsen, Frank Scott og Arve Bremseth på den musikalske siden av prosjektet. I tillegg bidrar Randi Aasander med diktlesning.

– Sistnevnte skal lese dikt under releasekonserten. I tillegg blir blant annet Frank Scott og Craig Robin Furunes med i samtalen, sier Craig.

– Men hovedpersonen, det er naturligvis Sigrun.

Dørene åpner klokken 19.00 og samtalen ledes av Anne Gundersen fra Nea Radio.