Til tross for at mange av sommerens kulturelle arrangement er avlyst på grunn av koronapandemien, så blir det Falkberget-forestilling på Christianus Sextus i sommer.

– Litt færre tilskuere per forestilling er ikke et hinder: I sommer settes «Lille Gölins saga» opp i ruinene på Christianus Sextus gruve, står det på arrangementets facebooksider.

Restriksjoner

Tidligere har forestillingene «Christianus Sextus – En vandring inn i Johan Falkbergets rike» hatt 500 publikummere. Nå velger arrangøren å gjennomføre sommerens forestillinger med maksgrensen på 200.

– Vi håper publikum ser at vi er en oase i en ørken av avlyste kulturarrangementer, forteller kunstnerisk leder, regissør og skuespiller Lasse Kolsrud.

Forhåndsbestillinger

Kolsrud sier at de i sommer må redusere antallet billetter per forestilling, og det vil kun være mulig å kjøpe billett på forhånd og ikke i døra, fordi de må ha full oversikt over antallet til stede. Han oppfordrer derfor publikum om å kjøpe billetter så snart som mulig når disse kommer i salg neste uke.

Oppsetningen, som denne gangen har fått tittelen «Lille Gölins saga», har premiere fredag 31. juli og spilles også lørdag 1. og søndag 2. august.

NOEN AV SKUESPILLERNE: Lasse Kolsrud, Nora Rian og Kirsti Sæter. Foto: Monica Hägglund Langen

Rørosjente i tittelrolle

Ni år gamle Nora Rian fra Røros har fått tittelrollen som lille Gölin. I forestillingen møter vi den voksne Gölin som gjenopplever historien om hvordan hun som lite barn måtte flykte fra Refsund i Jämtland sammen med sin gamle bestefar, den svenske dragon Tol Olofsson, og krøplingen Brodde.

Trekløveret drar fra et hardt, utarmet Sverige preget av vedvarende krig, sult og armod, for å søke lykken på den andre siden av kjølen. Det er en livsfarlig, strabasiøs ferd de tre legger av gårde på.

Først på tvers av Sverige, deretter over de iskalde Sylane, ned til karolinergraven ved Essandsjøen, i håp om å nå fram i live til Christianus Sextus-gruvene og Røros.

De øvrige skuespillerne og musikerne vil bli presentert ut over sommeren, sier Lasse Kolsrud, som i tillegg til regi også har skrevet stykket og har en rolle i oppsettingen.

Hør intervju med Kolsrud her: