Frivilligsentralen har inngått avtale med blant annet BAMA og får tildelt mat som ellers ville ha gått til spille. Dette deler de nå ut til folk i Stjørdal.

– Det er snakk om helt ordinære varer, det er ikke noe galt med denne maten, forsikrer daglig leder, Siri Bones.

– Mange firmaer sliter med å få kjørt ut mat til butikker og det er disse varene vi får levert.

– Det ville rett og slett være synd om det ble kastet, så derfor gjør vi dette. Hun sier videre at mange kvier seg for å gå på butikker tett av folk i disse dager.

– Da kan det være et godt alternativ å komme hit.

Saken fortsetter under lydfila:

Legger ut på Facebook

Frivilligsentralen varsler på Facebook når de venter en ny leveranse.

– Det er vanskelig for oss å planlegge mer enn en dag om gangen når det gjelder dette, så her oppfordrer vi folk til å følge med på Facebook. Dersom du så sender oss en melding, så gir vi deg tidspunktet du kan komme på. Vi slipper inn en om gangen, og da bare i yttergangen, og vi oppfordrer folk til å ha med seg sin egen pose for å plukke med seg det man vil ha.

Koronahjelpen

I tillegg til å dele ut mat, har Frivilligsentralen inngått et nytt samarbeid med Stjørdal kommune, den såkalte Koronahjelpen.

– I tillegg til at mange kvier seg til å gå på butikken, er det mange som rett og slett ikke kan. Coop Mega på Torgkvartalet er en av butikkene som har begynt å ta imot bestillinger. De gir beskjed til oss og så koordinerer vi opp mot frivillige derfra. Hun forteller at de også har startet prosjektet Ringevenn.

– Mange er ensomme og trenger noen å snakke med. Det vi på frivilligsentralen gjør er å koordinere de som har behov for hjelp med de som ønsker å hjelpe. Bones understreker imidlertid at de frivillige ikke er terapeuter og at det ikke er den type hjelp som gis.

– Men vi kan være med å lette ensomheten for den som kjenner på det. Det er en vanskelig situasjon vi er i, men noen har det verre enn andre. Det eneste vi kan gjøre er å stå sammen, avslutter Siri Bones.