Det er bandet SKA-frika som står som arrangører.

– Vi valgte å hyre inn et profilert navn og det fikk tydeligvis folk opp av sofaen og inn på Sveian, sier SKA-frikamedlem Vegard Hauknes Hasfjord. Han sikter til Anders Jektvik, som var det store trekkplasteret under det som var den syvende utgaven av Sommerfest på Sveian. Jektvik selv var imponert over minifestivalen.

– Jeg hadde først tenkt å dra hjem rett etter vi var ferdige å spille, men da vi kom hit så skjønte jeg at det var bare å ordne seg barnevakt. Dette er en sånn kveld der en bare må benytte anledningen til å få med seg ferske og spennende band.

Saken fortsetter undre lydklippet.

Som å komme hjem

Anders Jektvik har sunget seg inn i alle Malvikingers hjerter med Cola`n, eller Rampasangen som den kalles på de trakter.

– Jeg kjenner mye folk i Malvik og har spilt her mange ganger, så dette blir litt som å komme hjem. En som var på hjemmebane, var Pål André Weisethaune som for anledningen stilte som vokalist i bandet The Flaccids. Bandet har utspring fra folkehøgskolen Trøndertun, der Pål André har gått på jazzlinja.

– Det er skikkelig artig å spille her, sier Pål André som selv bor rett oppi bakken fra Sveian. Nå skal han snart trekke i kongens klær og går inn i Garden til høsten.

– Jeg tror neppe jeg kommer til å bli yrkesmusiker, men det er en artig hobby.

Rekord

Aldri før har så mange betalt seg inn på Sommerfesten.

– Vi har som mål å stadig utvikle oss, sier Silje Wærnes, som også spiller i SKA-frika.

– Det føler vi klarer. Vi tok en sjanse når vi hyret inn Anders Jektvik, men vi ser at vi har fått uttelling for det. Det betyr at vi blir nødt til å få tak i noen av det kaliberet også neste år, smiler hun fornøyd.