GODT BESØKT Det har vært drevet turistvirksomhet på Storerikvollen i Sylan siden 1896, og mange legger fortsatt turen hit. I sommer er det så langt registrert om lag 1500 overnattinger her, og det er svært bra.

ULIKE SESONGER Selvfølgelig har antall besøkende noe å si for hvordan de ulike sesongene oppleves for både besøkende og ansatte, men også andre faktorer spiller inn. Anette Berglund har hatt hovedansvaret for driften på Storerikvollen de ni siste årene, og oppsummerer årets sesong slik:

"Vi har selvfølgelig også merket at det har vært spesielt varmt i år. Svært mange har benyttet seg av stabilt fint vær og tatt turen til fjells. Det har gått mye brus og øl og vi har heldigvis klart å levere godt drikkevann til alle gjestene våre."

TURVANER Det er mange måter å være i fjellet på. Den nye båtruta på Essandsjøen har ført nye gjester til Storerikvollen, og det har blitt flere sykler å se. Men kommer du med sykkel hit, så må du parkere her.

"Sylan er verneområde, og det er ikke tillatt å sykle rundt der. Ikke alle er klar over dette, og noen gjester som kommer med sykkel blir derfor overrasket når de må parkere ved Storerikvollen og ta beina fatt videre," sier Anette Berglund.

PÅ KJØKKENET Kokk Guttorm Lilleby trives godt ved kjøkkenbenken på Storerikvollen. Hver dag serveres treretters middag til et uvisst antall gjester.

"Jeg kan våkne om morgenen og ha et foreløpig antall middagsgjester på 15, og så kan det plutselig sitte tretti sultne personer der. Sånn er hverdagen for turisthyttekokkene, og det løser seg alltid på et vis. Man må være fleksibel for å jobbe her," ler han.

Og hver dag er det nybakt brød å få for gjestene. Om lag 1500 brød bakes i løpet av en sesong på Storerikvollen.