– Her i hagen er det alt et barn kan ønske seg, sier 11-åringen som hvert år ferierer hos bestefar Odd Arne Klevan (70) i Stjørdal.

Stjørdal Museum Værnes med den flotte hagen er oppe for besøk hver dag. Kafeen er åpen hver dag unntatt mandag, og tilbyr middagsretter, kaffe og kake for besøkende.

– Det er mest barnefamilier og pensjonister som kommer hit, og det er mye folk nesten hver dag, sier Signe Amalie Sandsør (24) og Hanna Børstad (22) som jobber i kafeen hele sommeren.

Tradisjon: Museumshåndverker Arne Røvik lærte bort kauring sist søndag i Prestegårdshagen. Det er en gammel håndverkstradisjon som krever litt teknikk med spikkekniven, og både store og små fikk prøve seg sist søndag. Foto: Sissel Moen

Hver søndag tilbyr en av museumshåndverkerne å lære bort en håndtverkstradisjon, og sist søndag var det Arne Røvik som lærte bort spikking av kaur til opptenning av bål, for eksempel til interesserte tilskuere.

– Det var litt vanskelig, for du må bruke en spesiell teknikk med spikkekniven. Men det var veldig interessant å lære, sier Leonora som syns Prestegårdshagen er det beste stedet å være om sommeren.