53 interesserte deltok da regissør Catrine Telle og musikalsk leder Skjalg M Raaen arrangerte åpen audition i desember. Det var i alt ni roller som skulle besettes.

Det ble svært vanskelig å plukke ut roller da det var et svært høyt nivå blant deltakerne. Regissøren har signalisert at det vil bli mer musikk i Elden i 2018, så flere av rollene har krevd meget gode prestasjoner på sang.

Årets Ellen har tidligere gjort seg bemerket i Bergstaden Teaterlag som Anna i Tuschke og Jeven Tuschke. Oda Isabella Smit Ødegaard er også datter av den første regissøren av Elden i 1994, Rulle Smit. Hun har vært med i Elden siden hun ble født (!) til hun var tolv år. 21- åringen er fra Røros og har studert ved Norges Idrettshøgskole og er personlig trener.

ELDEN: Oda Isabella Smit Ødegaard (21) skal spille Ellen. Foto: Elden

Ellens kjæreste, Kalle, bekles i 2018 av 17-åringen Oskar Tørres Lindstad. Han er fra Røros og kjent fra kor- og teatermiljøet i regionen. Han går andre året på Røros videregående skole, mens første året ble avviklet på musikklinja på Tynset.

ELDEN: Oskar Tørres Lindstad (17) spiller Ellens kjæreste Kalle. Foto: Elden

Tiril Ramberg bor på Tynset og har vært med i Elden i ti år. Hun skal ta fatt på rollen som Kristine, datteren til Maren, spilt av Silje Lundblad fra Trøndelag teater. Tiril har spilt Rakel to ganger tidligere. Hun går nå i tiende klasse ved Tynset ungdomsskole.

ELDEN: Tiril Ramberg skal ta fatt på rollen som Kristine, datter til Maren. Foto: Elden

Tuva Kvisten, 14 år og fra Trondheim, skal spille Rakel. Hun har vært med i Korsvikaspillet og i flere teateroppsetninger i Trondheim. Tuva debuterer i Elden i 2018.

ELDEN: Tuva Kvisten (14) skal spille Rakel. Foto: Elden

Aina Sandnes Røste er til daglig assisterende daglig leder på Aktiviteten på Røros. Hun har rikholdig bakgrunn og erfaring fra musikk- og teatermiljøet på Røros. Kun to måneder gammel ble hun meldt inn i Bergstaden teaterlag og har over 15 år bak seg på aktør på Elden, både foran og bak scenen. Røste skal spille enkefru Hiort for første gang.

ELDEN: Aina Sandnes Røste skal spille enkefru Hiort for første gang. Foto: Elden

Orkdalingen Øyvind Uhlving skal spille Mentzonius til sommeren. 39-åringen har aldri vært med i Elden tidligere. Han jobber til daglig som sikkerhetsrådgiver og startet med teater i 2012. Han har lang erfaring som sanger og musiker i Orkdalsregionen.

ELDEN: Øyvind Uhlving (39) debuterer i Elden som Mentzonius til sommeren. Foto: Elden

Per Ivar Lundli skal bekle rollen som Håkan. Han har vært med i Elden tidligere, både som bergverksdirektør Bergmann, Mentzonius og hatt rollen som Håkan. Han jobber til daglig som ambulansesjåfør på Røros.

ELDEN: Per Ivar Lundli skal denne gang bekle rollen som Håkan. Foto: Elden

Jo Bjørner Haugom har vært med i alle oppsetningene av Elden siden starten i 1994. For niende gang skal han spille rollen som general Armfeldt. Haugom er 44 år og medlem i Bergstaden Teaterlag med mange produksjoner derfra.

Kaptein spilles av Eirik Holsæter fra Lier kommune. 23-åringen har bakgrunn fra Ringerike folkehøgskole og skal debutere som Kaptein i Elden 2018.

ELDEN: Eirik Holsæter (23) fra Lier skal debutere som Kaptein i Elden 2018. Foto: Elden

Det er også plukket ut såkalt understudy til flere av rollene. Dette offentligjøres i mai.

Elden settes opp for 19. gang i 2018 med premiere 25. juli. Det skal spilles ti forestillinger fram til lørdag 4.august. Eldes ses av 11.000 publikummere hvert år. Det er Norges tredje største utendørsteater og Nordens største barne-og ungdomsteater. Slegghaugene danner en majestetisk scene med dramatikken som utspiller seg i kveldstimene i månedsskiftet juli/august hvert år. Elden tar oss med tilbake til 1718-1719 da 10.000 svenske soldater under ledelse av Carl Gustaf Armfeldt gikk mot Trondheim for å ta over Norge, etter ordre fra Karl XII.

Under ledelse av General De la Barre ble hundretalls soldater sendt til Røros, hvor store deler av handlingen utspiller seg. Da Karl XII ble skutt og drept, startet de svenske soldatenes tilbaketog til Sverge. Dødsmarsjen, hvor 4.000 soldater frøs i hjel på grensefjella mot Sverige er en sentral del også av musikkteateret Elden.

Den anerkjente regissøren Catrine Telle har regi, mens Skjalg M Raaen er musikalsk leder. Scenograf er Bård Lie Thorbjørnsen og Eivind Myren er lysdesigner.

Det er over 100 aktører på scenen, og fem hovedroller besettes av profesjonelle skuespillere/musikalsangere: Maren: Silje Lundblad Niklas: Snorre R Tøndel General De la Barre: Erik Wenberg Jacobsen Bergman: Jon Bleiklie Devik Pär Åke: Axel Aubert.