Hovet i Ålen feirer i disse dager 10 år og det er mange ulike arrangement hele uken til ende.

Mange var skeptiske da daværende ordfører Ivar Volden la ned grunnsteinen til til det som skulle bli bygdas- og kommunens storstue, sommeren 2011.

Ikke alle ville ha flerbrukshuset

– Dette var snobberi som kom til å koste innbyggerne dyrt, var påstanden fra mange forståsegpåere.

Den offisielle åpningen skjedde med den lokale UKM-en som første arrangement, i midten av februar 2013.

Siden har det vært et yrende folkeliv av mangt et slag i bygget. Ser man bort fra koronaårene, så har det knapt vært en ettermiddag eller kveld uten at det har vært en eller annen form for aktivitet.

Dette gjelder både kultursalen "Rallaren" og ikke minst idrettshallen "Kjempen". I tillegg er treningssenteret Nåva lokalisert i bygget i tillegg til klatrehall og basseng.

Klagene har stilnet

I dag finnes det vel knapt noen som ikke ser all positiviteten Hovet har brakt med seg gjennom disse 10 årene. Et godt eksempel på det er håndballagene G15 og Ålen Damer, som drar fulle tribuner på alle hjemmekamper. Også de andre håndballagene i kommunen selger massevis av billetter på hjemmekampene.

Revy

En av aktørene som deltok på åpningsarrangementet, var Ea-Gjengen, som nå også deltar på 10-årsjubileet.

– En god gammeldags revy, sier leder for gjengen, Åshild Leinsvang.

De siste dagene har gjengen inntatt Rallaren og torsdag er det premiere på forestillingen som har fått navnet "Kokt Ni'i". For uinnvidde så er dette navnet på det som for mange er kommunens nasjonalrett.

En ekte revy har selvsagt eget orkester. Foto: Per Magne Moan

Nea Radio var nylig innom på øving og fikk en prat med Åshiild Leinsvang og regissøren for forestillingen, Ingunn Tronsmed: