For enkelte kan ikke julestemningen komme tidsnok og dersom du og dine har det slik, kan dere glede dere over at lysene tennes i Trondheims gater allerede lørdag.

– Vi tjuvstarter litt i Midtbyen, sier arrangementkoordinator og prosjektleder for julegatetenningen ved Midtbyen Managemet, Sissel Piene.

– Allerede førstkommende lørdag tennes lysene og det er det mange som syntes er stas, sier hun.

Saken fortsetter under lydklippet

Gateteater

Selve tenningen av julelysene i Trondheim har blitt en happening i seg selv.

– Vi bruker Askepott-historien som tema og har et gateteater som beveger seg gjennom byen. Lysene tennes i gate etter gate, mens barna hjelper Askepott og prinsen med å løse forskjellig oppgaver, forklarer Piene.

– Dette har blitt veldig populært og det kommer flere tusen mennesker for å være med på dette. Hun forteller videre at de har gjort en ny vri i år og har fått med seg ni jenter fra Musicalfabrikken som sangere.

– I tillegg har prinsen, siden han ikke er så god på dette med å få fatt på Askepott, tatt med seg en bor for å få hjelp til nettopp det. Det hele avsluttes med sang øverst i Nordre gate, og da er jula offisielt igang i Midtbyen.

Askepott: Barn og voksne følger Askepott og prinsen gjennom Trondheim, mens de løser oppgaver som skal sørge for at lysene blir tent. Foto: Midtbyen Management

Julemarked

Julemarkedet i Trondheim er også en kjær tradisjon for mange. Det foregår imidlertid store ombygginger på torget så i år har man måtte tenke nytt.

– Det vi gjør, er å rigge opp et såkalt snøtelt, et stort, hvitt telt med belysning som strekker seg nedover Nordre gate. Her inne finner du torghandlere, kunsthåndverkere, matservering og alt det andre du forbinder med julemarkedet i Trondheim, sier Piene.

– Og når det gjelder treet, så blir dette i år plassert framfor Vår Frue kirke. Det blir litt annerledes enn det pleier, men jeg føler meg sikker på at det blir veldig flott.

Kulturscene

Piene forteller at kulturscenen også skal plasseres utenfor Vår Frue kirke.

– Her vil man kunne oppleve rundt 100 forskjellige kulturelle begivenheter for hele familien, så her er det bare å ta for seg av julestemningen. Hun forsikrer om at snøen er bestilt.

– Nå skal det sies at det meldes mildvær, men vi gjør vårt beste og satser på at snøen daler ned på lørdag og at den blir liggende pent og pyntelig til over jul, ler Sissel Piene.