En nesten fullsatt Storstuggu møtte lørdag kveld Ingmar Bergman og Liv Ullmann gjennom stykket "Fortrolige samtaler" der Bergman står for manus og Ullmann for regien.

Dramaet er basert på livshistorien til Ingmar Bergmans mor Anna. Med utgangspunkt i morens hemmelige dagbok og Bergmans egne dagbøker, har Liv Ullmann skapt et nytt manus for scene. Scenografien var minimalistisk på et svært stilfullt vis og ga stor plass til det mellommenneskelige.

Håndplukket skuespillerne

Skuespillerensemblet, som er håndplukket av Liv Ullmann, gjorde en formidabel innsats på scena der Marte Engebriktsen, som spiller moren Anna, personifiserte et menneskes ensomhet og kampen om å leve i sannhetens lys på et både vakkert og smertefullt vis.

Liv Ullmann selv har sagt at dette er en fortelling om en kvinnes hemmeligheter. Mest av alt handler det om hvem våre hemmeligheter gjør oss til. Gjennom sin regi belyser Ullmann de forskjellige roller et menneske spiller gjennom et helt liv - både egne roller og de roller som omgivelsene forventer av oss.

Fortrolige samtaler er scenekunst på livet løs, og ingen går uberørt fra dette stykket.

Storstuggu har et omfattende vårprogram og Liv Ullmans drama lokket til seg en fullsatt sal, også de som vanligvis ikke renner ned dørene på kulturhuset:

I innslaget hørte du Aina Aanerud, Marie Bakås og  Wenche Aunmo fra Røros.