Historien om Sjuende Far I Huset startet i 2001, men det skulle ta sju år før gruppa platedebuterte. Da kom albumet «Bestemor», og tittellåta fra dette albumet er fortsatt deres mest spilte låt på digitale strømmetjenester. Flere av låtene fra denne første plata ble A-listet hos flere radiostasjoner.

Siden ble det plateutgivelser både i 2011, 2013, 2014 og 2015.

De omtales som et bygderockband, og er nok best kjent for sine folkelige og dype tekster skrevet av gitarist og låtskriver Sverre Bjarne Inndal.

Gitarist og låtskriver Sverre Bjarne Inndal Foto: Hilde M Bollandsås

Ny musikk

Den 12. Juli slippes deres nyeste singel «Sang te dæ», også denne gangen som alltid med Hans Jørgen Støp som produsent, og med den gjenkjennbare stemmen til vokalist Stian Nessemo. I følge dem selv beveger denne låta seg mer mot country enn hva bandet har gjort tidligere. Nytt for denne gang er at melodien til låta er skrevet av pianist Ove Andre Østgård som ble en del av gruppa i 2017.

Utskiftinger av medlemmer

Bandet har oppgjennom årene hadd både frafall og tilvekst, men har i dag et samlet band i nordlige deler av Trøndelag.

I tillegg til Østgård, Nessemo og Inndal består gruppa i dag av Ronni Garli, Tor Espen Indahl og Ingvild Blæsterdalen. Alle bosatt i og rundt Inndalen. Noe som gjør at det er enklere for bandet å øve enn det var før, da de hadde medlemmer bosatt også på andre steder.

Trommeslager Ronni Garli Foto: Hilde M Bollandsås

Førpremiere på Nea radio

Nea radio har vært så heldig og få spille denne låta før alle andre radiostasjoner. Fredag 5. Juli klokken 20 kan du høre den i Banjo og Bacon på Nea radio. Da tar programleder Runar Kjøsen turen til Inndalen og studioet til Sverre Bjarne Inndal, hvor det blir en prat med han og trommeslager Ronni Garli. En prat om den nyeste låta, om gruppa og et utvalg av de andre låtene.