– Vi har fått beskjed av en større kanal om å lage en tv-serie som skal på til jul. Den beskjeden fikk vi bare for en måned siden, og da tenkte vi at vi skulle filme i november eller desember, men neida, den skulle sendes i november/desember. Så da måtte vi kaste oss rundt og lage jul, forteller Anders Tangen.

Han er produsent i The Oslo Company, og produserer altså tv-serien som spilles inn på Røros i disse dager.

– Flesteparten av oss lever i Oslo, men der går det ikke an å lage noe jul nå, så da tenkte vi på Røros. Det er ikke filmet så mye på Røros tidligere, og vi ville ha julegata på Røros. Den tror jeg kommer til å funke bra visuelt, sier Tangen.

– En av Skandinavias beste regissører

Tangen har produsert mange TV-serier før, blant annet Vikingane, Dag og Lilyhammer. Med seg på laget har han regissør Per Olav Sørensen.

–  Regissøren vår er en av Skandinavias beste regissører. Han har blant annet gjort Halvbroren, Kampen om tungtvannet og Nobel, forteller Tangen.

Artikkelen fortsetter under lydklippet.

Han kan ennå ikke si noe om hvor serien blir å se, hvilke skuespillere som er med eller hva den skal handle om, men det som er sikkert er at serien handler om jul og vil bli mulig å se når det nærmer seg jul i år.

– Vi skal nå filme tre dager i julegata. Vi har lagt masse handling dit. Men når vi først er her oppe, filmer vi også litt andre plasser på Røros. Så vi putter egentlig så mye av handlingen som vi kan på fire dager, utendørs her på Røros.

Håper mange tar turen til Kjerkgata denne uka

Kjerkgata er stengt for biltrafikk denne uka, men Tangen forteller at folk gjerne må ta turen dit allikevel, da de trenger så mye folk som mulig til å gå rundt i gata og i butikkene.

– Vi vil gjerne ha masse statister. Vi trenger folk i i bildet som går i gata, og inn og ut av butikker, så det er bare å komme!

Butikkene er også blitt oppfordret til å holde kveldsåpent.

Reiselivssjef i Destinasjon Røros, Tove Martens, tror serien kan bety mye for Røros som reisemål. Foto: Marit Langseth

Destinasjon Røros er med å koordinere rigging og gjennomføring av filminnspillingen.

– Blant annet er utstilleransvarlig Odd-Arne Osflaten koordinator under filmingen. Han kjenner gårdeiere, butikkeiere, kommunen og så videre, og i oppløpet til filmingen har jeg vært med i planleggingen for å se hvilke ressurser vi kan skaffe til rådighet og så videre, sier reiselivssjef i Destinasjon Røros, Tove Martens.

– Hva tror du denne serien kan bety for Røros?

– Jeg tror den kan få stor betydning for Røros som reisemål, og kanskje det at den er myntet på et gjennomsnittelig publikum som ikke nødvendigvis er aldrende, kan være med å tiltrekke en yngre generasjon. Og at serien kan sette Røros på kartet med tanke på nyere filmproduksjon.