18 artister står så langt klar til å entre scenen den 11.november, og 9 kunstnere har donert verk til kunstauksjonen. Konserten går av stabelen den 11.november på Bruket Kulturhus i Hommelvika og bidragene til kunstauksjonen henger utstilt på Malviksenteret fram til 12.november.

Livet etter kreft

Eva Lundemo har opplevd å miste noen kjær til kreft og Heidi Blokkum har selv hatt den dødelige diagnosen, men overlevd. Nå ønsker de å sammen slå et slag for livsgleden, til inntekt for Kreftforeningens arbeid med livsglede for pasienter, pårørende og overlevende.

- En hyllest til livet handler om at noen er så heldig at de får lov til å frisk, sier Heidi Blokkum, som oppdaget sangen og kunsten på nytt da hun ble frisk.

- Det å gi av seg selv og å fortelle en historie, er min hyllest til livet, for å vise folk at det finnes et liv etter at man har hatt kreft, legger hun til og forteller om da hun ble friskmeldt, skjønte at hun ønsket å ha større fokus på kunst og sang i livet framover.

Brennende engasjement

Lundemo og Blokkum ønsker at Kreftforeningens arbeid med livskvalitet for pasienter, pårørende og etterlatte også må komme ut i distriktene. De ønsker å sette fokus på at pårørende og etterlatte også trenger hjelp og støtte, selv om pasienten naturligvis står i sentrum. Nå håper de at en kulturell event kan hjelpe de med å nå målet om å både samle inn penger og skape blest om en sak de begge brenner for.

- Kreft rammer så mange, og det er helt vanvittig hvor mange historier vi har fått i møte med folk når vi har jobbet med det her, sier Eva Lundemo, som mistet samboeren i kreft for ti år siden.

- Det virker som at de fleste av oss har noen vi kjenner som er rammet, eller erfaringer med denne forferdelige sykdommen selv, sier hun oppgitt.

- Nå håper vi så mange som mulig kommer på konsert i Hommelvika, og kan de ikke det vil det fortsatt være bilder utstilt på Malvik kjøpesenter som folk kan dra å titte på og selvfølgelig, by på om de ønsker det, avslutter hun.

Ønsker du å vite mer kan du gå inn på Fuck Cancer- En hyllest til livet sin gruppe på Facebook og finne informasjon om alle de tre delene av prosjektet og bidragsytere med mer.