Blod, svette, tårer... Slik er det i hvert fall reporteren ser det for seg når Ola Jostein Avelsgård beskriver ekstremhelga i Selbu. Gjennom en to mil lang løype med diverse poster underveis, skal deltakerne få testet både sin konsentrasjon, presisjon, balanse og kunnskap. Postene foregår både til vanns og til lands, og noen i høyden.

- Dette er et arrangement for ungdom født mellom 2004 og 2011, og det går ut på at deltakerne skal komme seg gjennom ei løype på to mil med ganske så krevende terreng. Postene de skal igjennom kan være alt fra fysisk krevende poster der de må klatre, hoppe og løpe, til mer mentalt krevende poster der deltakerne må memorere ting eller svare på spørsmål, sier en av arrangørene Ola Jostein Avelsgård.

Arrangementet kalles for «Ekstremhelga i Selbu» og arrangeres den 10. september i Innbygda. Løypa går gjennom flesteparten av gårdene i området, og lokale frivillige har ansvar for de ulike postene. Alle som vil og som er innenfor aldersgrensen kan delta, uansett hvor de kommer fra.

Dessverre er reporteren litt for gammel til å delta, men Majken Wasseter, en av arrangørene, har selv vært deltaker i mange år og hun kan fortelle litt om hvordan det er å være med.

- Dette er en dag utenom det vanlige. Den er krevende, man får utfordret seg selv veldig mye og testet litt egne grenser, både i vann og i høyden. Virkelig en interresant og spennende dag.

Majken anbefaler alle som er født mellom 2004 og 2011 om å melde seg på, for det er ikke mange plassene igjen.

- Det er allerede mange påmeldte, og vi har et tak på 150 deltakere, så her er det om å gjøre å sikre seg en plass. Første mann til mølla med andre ord.

For mer informasjon om ekstremhelga, gå inn på Facebookgruppa «Ekstremhelg 10. september».

Hør intervjuet her: