Vauldalen Fjellhotell blir en del av den nye kokeboka "Eventyrlig: Jakten på de beste norske råvarene" hvor Rørosregionen er sterkt representert.

Boka lanseres mandag 10. oktober på restaurant Smalhans i Oslo hvor Jorid og Ann-Sofi Skott Svendsen fra Vauldalen Fjellhotell er til stede. Boka var Karla Siverts jordnære tilnærming til norske råvarer og tradisjoner hvor Rørosregionen har fått stor plass med fokus på råvarer som sik, mandelpotet, reinsdyr, rype og elgkjøtt.

Under oppholdet i fjellregionen, bodde Karla og teamet i Skottgården. Deler av bokens bildemateriell ble tatt her, og de fikk være med på sikfiske og elgjakt sammen med Ole-Peder Svendsen. Det ble et nært møte mellom menneskene bak boka og vertskapet i Skottgården. Jorid Skott Svendsen og Karla Siverts delte mange av de samme tankene rundt mattradisjoner og kultur.

Boka blir lansert lokalt den 28 .oktober i Skottgården sammen med forfatter Øivind Hånes. Kvelden blir også en anledning til å hedre forfatter og kokk Karla Siverts som gikk bort før bokprosjektet var ferdig. Øivind Hånes og Jorid Skott Svendsen vil snakke om arbeidet bak kokeboka "Eventyrlig: Jakten på de beste norske råvarene", om Brekken og fjellregionen som matfat.

Den rike matkulturen i sentrum

Øivind Hånes er forfatter, musiker, komponist og matentusiast. Som sønn av spellemannen Helge Hånes fra Galåen er han halvt rørosing og er en ivrig talsmann for de fantastiske kvalitetsråvarene som fjellregionen rundt Røros har å by på. Han har en rik produksjon av både skjønnlitteratur og en rekke bøker om mat og drikke. I 2006 ble han nominert til Nordisk Råds litteraturpris.

Karla Siverts jobbet som kjøkkensjef ved Smalhans i Oslo hvor norske råvarer og en ny vri på husmannskost er en stor del av konseptet. Restaurant Smalhans vil også være arena for den offisielle lanseringen i Oslo hvor alle som var med og lagde boken vil være til stede. I tillegg til Øivind Hånes er Kenneth Hansen og Mats Widen med som designer og fotograf. Lars Røtterud er ansvarlig redaktør fra Gyldendal.

Under Vauldalen Fjellhotells egen presentasjon i Skottgården i slutten av oktober ønsker arrangøren å formidle noe av den samme matgleden som er tilstede i boken. Arrangementet er også en del av konseptet Mathelg med tradisjoner som ønsker å ivareta og sette fokus på den rike kulturen  i området.