I år fyller humorgruppa Kveli, Rånes og Bremseth ti år, og snart er det premiere på et splitter nytt show i Kimen kulturhus. Samtidig lanserer de en ny akevitt - eller ... Artivitt, som de har valgt å kalle den.

Samarbeider med By Brenneri

I forbindelse med 10-årsjubileet vil humorgruppa markere at «Artighet varer lengst». Det er også tittelen på jubileumsshowet, som har premiere på Kimen kulturhus i Stjørdal 16. september.

- Det gruppa sitter igjen med som en viktig erfaring etter ti år, er at det lønner seg å samarbeide med dyktige folk, og at det alltid er nyttig å ta lærdom av andre som har lykkes. I den forbindelse har gruppa inngått samarbeid med andre firma som sprer glede ut til det norske folk, skriver de i en pressemelding.

Harald Morten Bremseth (t.v.), Sigmund Kveli og Arnt Egil Rånes er snart klar for jubileumsforestillinga "Artighet varer lengst". Premiere i Kimen kulturhus 16. september. Foto: Line Berre

Artivitten er nemlig produsert i samarbeid med By Brenneri på Steinkjer.

Strømmer inn

– Alle vi fire som reiser på turne sammen er interessert i akevitt. Derfor tok vi kontakt med By Brenneri på Steinkjer og sammen har vi smakt oss fram til en akevitt som har fått navnet «Artivitt», forteller Arnt Egil Rånes.

Det er By Brenneri på Steinkjer som har produsert "artivitten" og her viser Hermod Fledsberg fra By Brenneri en del av prosessen. Foto: Kveli, Rånes og Bremseth

Akevitten inneholder et hint av artisjokk, og blir snart å finne på flere vinmonopol i regionen.

- Bestillingene har allerede strømmet inn fra hele landet, så dette ser ut til å bli en populær gledesspreder, skriver de i pressemeldingen.

Denne blir å finne i en hylle nær deg. Flere vinmonopol i regionen vil få inn den artige akevitten, og bestillingene har allerede begynt å strømme på, ifølge humorgjengen. Foto: Kveli, Rånes og Bremseth