Høydepunktet under festmiddagen til Kunst i Bergstaden tirsdag kveld var samtalen mellom billedkunstner Sverre Koren Bjertnæs og professor i  kunsthistorie ved UiO, Øivind Storm Bjerke. Under samtalen innrømmet Koren Bjertnæs at han kjøpte tilbake kunst han ikke var fornøyd med og malte over bildet.

Sverre Koren Bjertnæs har vært rundt hele jorda med sin kunst. Denne uka er han på Røros.

- Han er stjerna vår, sa initiativtaker til Kunst i Bergstaden, Rolf Ericson.

Koren Bjertnæs har blant annet vært elev av Odd Nerdrum, og han er i dag en svært etterspurt kunstner. I kunstsamtalen med Storm Bjerke sa Koren Bjertnæs blant annet at han tidlig visket ut forholdet mellom liv og virke.

Koren Bjertnæs mener det er merkelig at det ikke finnes en naturlig kontakt mellom de ulike kulturfeltene, blant annet mellom litteratur og bildekunst. Han sa også at han dras mot bildekunst der kunstneren har lagt inn en personlig risiko. Han har også vært åpen i mediene blant annet om sine tidligere rusproblemer.

- Det er et problem når man starter så tidlig som meg at folk kjøper bilder som de selger videre. Da dukker det av og til opp stygge bilder som jeg må kjøpe tilbake og male over, sa Koren Bjertnæs blant annet.

Se og hør hele kunstsamtalen her: (Saken fortsetter under videoen)

Høy kvalitet

Også i år leverer Kunst i Bergstaden kunst av høy kvalitet. I tillegg til Sverre Koren Bjertnæs er Kristina Cepkenovic Karlsen årets unge kunstner. Hun er født i Jugoslavia i 1976 og har et helt spesielt uttrykk i sin kunst. Hun har gjort seg bemerket med temaet «Brain and Memory»  og er på Røros denne uka med kunst om hjernen og hukommelsen.

Under festmiddagen fortalte hun om seg sjøl og om sitt forhold til Nobelpris-vinnerne May-Britt og Edvard Moser. Hun framførte også en jugoslavisk sang, "Maria", som rørte mange hjerter.

Variert program

Festmiddagen åpnet med vakker sang av Madeleine Dyrøy akkompagnert av Hallvard Løberg før Aage Aas ønsket velkommen til festmiddagen. Marit Gilleberg var toastmaster, og Carina Gjelsvik holdt en flott takk for maten-tale. Hun trakk blant annet fram at Kunst i Bergstaden er flink til å formidle kunst til barn og unge.

I tillegg til Sverre Koren Bjerntes og Kristina Cepkenovic Karlsen, er røroskunstneren Henry Solli (1909-2011) og trondheimskunstneren Arthur Meyer (1907-1984) også representert under Kunst i Bergstaden. Arrangementet varer fram til søndag.

Les også:

Vokste opp med Henry Sollis kunst

Unge kunstnere fikk spennende oppgave