Røros Pride inviterer til en digital markering av mangfoldet i uka arrangementet egentlig skulle gå av stabelen på Røros.

Fra 25. til 31. mai vil det dermed bli mye aktivitet i Røros Pride sine digitale kanaler.

Opprinnelig skulle den første pridefeiringen på Røros arrangeres siste uka i mai. Som flere andre arrangement, valgte styret å utsette feiringen til 2021 som følge av siste tids hendelser.

– For oss var det viktig at den aller første pridefeiringen skulle bli en merkverdig markering. Vi ville fylle Bergstaden med farger, store smil og varme klemmer, forteller leder for Røros Pride, Hans Oddvar Stuenes.

Men vi er for ivrige til å vente et helt år på å feire mangfoldet. Derfor har vi bestemt oss for å holde en digital oppvarming i påvente av Røros Pride 2021.

Den digitale oppvarmingen har fått navnet #stolthjemme og vil i all hovedsak foregå på digitale flater.

Det vil bli stor aktivitet på Facebook og Instagram, samt på den nylanserte hjemmesiden rorospride.no. Stuggustream blir også med på feiringen, og vil ha Pride som tema torsdag 29. mai.

– Vi røper ikke alle aktiviteter helt ennå, så hold deg oppdatert på vår nettside, oppfordrer markedsansvarlig for Røros Pride, Margit Wintervold