FERIE FOR ALLE Det er ferietid, og mange kommuner gjør lite for å gi sine utviklingshemmede innbyggere et godt tilbud på sommeren. Norsk Forbund for Utviklingshemmede, NFU, gjør noe med saken, og arrangerer denne uka ferieleir for om lag 30 unge voksne i Selbu. Dette er første gang det arrangeres en slik leir i Trøndelag.

"For mange kan ferietida rett og slett bli litt stusselig og trist, og da fylkeslagene for Sør- og Nord-Trøndelag skulle slåes sammen på nyåret, var sommerleir noe av det første vi tok tak i som samlende prosjekt for oss," sier nestleder for fylkeslaget i Trøndelag, Frode Strømman.

VELEGNET STED Steinar Nyland har i årevis vært leirsjef for landsleiren til NFU på Tromøya, og nå er han headhuntet som hovedansvarlig for gjennomføringa av leiren i Selbu. Det blir kurstilbud i teater, friluftsliv og media og en tur på radiomuseet og på Selbusjøen. Men det skal også være rom for avslapning. Det hører med i en ferie.

"Det er lett å trives her på Peder Morset folkehøgskole, og vi er svært fornøyde med måten vi har blitt tatt i mot på her. Et godt samarbeid med skolen var ei forutsetning for å lykkes, og det har virkelig stått til forventningene," sier Steinar Nyland.

SOMMERGJESTER Rektor ved Peder Morset folkehøgskole, Arild Moen, er også svært fornøyd med de ekstra sommergjestene på skolen denne uka:

"Vi som jobber her er veldig glad for å ha folk på tunet og aktivitet i husene her. En perfekt oppkjøring til skolestart som også er rett rundt hjørnet."