Metalldetektorbrødrene har virkelig satt stjørdalshistorien på kartet. Nå tar de ett skritt videre og gir ut boka Stjørdal i historien.

– Vi fikk ideen i april og nå er boka her, sier Jørgen Kårstad, en av de fire ildsjelene.

– Det er utrolig artig å kunne holde boka i hånda og ikke bare se den på en skjerm. Tre av de fire "brødrene" er faktiske brødre, mens en er adoptert, forklarer Joakim Kårstad.

– Det vi har felles er interessen for historien og ikke minst formidlingen av den.

Bidrag

10 forfattere har bidratt til tekstene i boka, som også er fylt med vakre bilder. Omslagsbildet er spesielt for gjengen.

– Det er søskenbarnet vårt, Halvor Lillebo, som har tatt bildet. Han gikk bort så alt for tidlig og vi fikk tillatelse av foreldrene hans til å bruke det. Det er vår måte å hedre ham på, sier Jørgen.

Saken fortsetter under bilde

Vakkert: Boken Stjørdal i historien byr både på spennende historier og vakre bilder! Foto: Skjermdump fra Metalldetektorbrødrene

Historieløst?

Både Jørgen og Joakim er enige om at Stjørdal kommune på langt nær er flinke nok til å utnytte det potensialet som ligger i Stjørdals historie.

– Jeg tror neppe det finnes noe sted i Norge som har så mye historie rett utenfor stuedøra og som ikke vet å benytte seg av det, mener Joakim.

Jørgen hevder at det kan virke meningsløst å skulle bygge en by uten å bruke muligheten for å bygge den på faktisk og spennende historie.

– Så vårt prosjekt handler i stor grad om å prøve å gjøre politikerne klar over hvilket potensiale som ligger i å formidle denne historien. Boka er et ledd i dette, men det kommer mer, lover han.

Hør intervjuet med Jørgen og Joakim Kårstad i avspilleren under: