Rundt 40 medlemmer hadde tatt turen til Tydal museum da historielaget avholdte sitt årsmøte. Først var det gjennomgang av ordinære saker, før det ble matservering og musikk av et nystartet munnspillorkester fra Selbu, Tradmunnspill Selbu. Dette var deres første offisielle spilleoppdrag som full besetning.

Tradmunnspill Selbu på sitt første offisielle spilleoppdrag. Foto: Ola Bjerken

En film av Arne Espelund om Seteråa smelteverk var nok kveldens høydepunkt for mange. Arne Espeland var i 1987 på oversiden av Hegsetdammen som på den tiden var nedtappet og med sitt filmkamera dokumenterte han godt hvor Seteråa smelteverk lå. Det var Odd Bjørkli, fra Mostadmark jernverks venner, som hadde med filmen etter Arne Espelund.

– Vi i Mostadmark jernverks venner, fikk en pose med filmer fra etterkommere av Espelund, med beskjed om å finne ut om det var noe av interesse, forteller Odd Bjørkli, til de frammøtte.

Det var Odd Bjørkli fra Mostadmark jernverks venner, som hadde med filme etter Arne Espelund om Seteråa Smelteverk Foto: Ola Bjerken

Medlem av Tydal museums venner, Børge Hansen kunne meddele at de har signert en kontrakt med Tydal kommune om å ta over driften av museumsanlegget i Tydal som i tillegg til museet inkluderer Kistafoss kraftverk og Storaunstuggu.

Leder for Selbu og Tydal historielag Jostein Sandvik oppsummerer årsmøtet her: