Det hele startet med at foreldreutvalget i Brekken - etter en dyster vår, sommer og høst med trussel om skolenedleggelse - diskuterte framtida for bygdene. Da dukket ideen om en lokalt forankret nettside opp.

Det ble dannet et styre for organisasjonen som består av Marit Manfredsdotter, Gunn Irene Høli og Ann-Sofi Skott Svendsen.

Inviterte til møte

Bygdefolket ble invitert på et åpent møte for å diskutere planene og komme med innspill til hva som kunne være viktig å ha med på nettsiden.

– Allerede på det første møtet ble det klart hvem som kunne tenke seg å være med i redaksjonskomiteen. Det er veldig inspirerende å jobbe når viljen og entusiasmen står i første rekke, sier Manfredsdotter, som er redaktør for nettsiden.

Informasjonsportal

En navnekonkurranse ble utlyst, og det ble foreslått mange gode navn. Valget falt til slutt på bygdefolket.no. Nå arbeider hele redaksjonen på spreng for å få alt på plass til lanseringen i midten av desember. Tanken er at siden skal være en informasjonsportal for alt det som skjer i Brekken og bygdene rundt Aursunden i Brekken gamle skolekrets.

– Og ikke minst skal vi sette fokus på alt som gjør bygda til et godt sted å leve og virke i.

Livsvalg

– Jeg tror mange kommer til å få seg både en god latter, noen tankevekkende sannheter, insider-tips til fine turmål og masse anekdoter fra både fortid og nåtid. Vår ambisjon er å samle de gode historiene og vise bygdas folk i et ærlig og ekte miljø. Vi tror dette vil føre til at flere får opp øyene for bygda som et formidabelt valg når det kommer til hvor man ønsker å leve og bo, avslutter Manfredsdotter.