Da gjengen ved Storvika strandkiosk oppdaget at ingen hadde tatt initiativ til å dra i gang en Sankthansfeiring på Stjørdal, tok de saken i egne hender.

– Vi har jo den perfekte plassen å arrangere på, så da ringte vi kommunen og Stjørdal brannvesen og fikk grønt lys, smiler Irina Guzman Hjertø.

– Jeg har egentlig ikke så stort forhold til Sankthans, de er mye flinkere til dette i Sverige. Men planen er jo at det bare skal bli bedre og bedre, kanskje vi kjører på med blomster og synging neste år. Jeg håper jo at det skal bidra til at vi kan få en ordentlig Sankthansfeiring igjen, da det virker som det er en feiring som er blitt litt glemt, forteller Hjertø.

Hun legger til at de hadde jo tenkt litt på å arrangere en Sankthansfeiring, men at de fryktet det ble for kort tid til å gjennomføre. Men engasjerte medlemmer av kioskens facebookgruppe utrykte at det var ønske om en feiring, så hun takker følgerne for at det faktisk ble en aktualitet. De som besøkte Storvika søndag fikk oppleve et stort Sankthansbål og tilbud om grillmat. Men det hadde også blitt baket svenske kanelsnurrer i ekte midtsommarsaftens ånd for å trekke litt ekstra tradisjon inn i feiringen.

Saken fortsetter under lydklippet

Storvika er en Perle

Åshild Fiskvik Bye er en av de som tok turen ned til Storvika for å delta på feiringen. Hun synes det er gøy at noen har tatt initiativ til å arrangere Sankthans i Stjørdal.

– Det er en kjempeidé å arrangere Sankthans her i Storvika, sier Fiskvik

– Bye. Jeg følger de på facebook og synes det er gøy å få med meg hva som skjer her i Storvika. I dag tok jeg med meg barnebarn og døtre da vi ville se sankthansbålet, fordi det er jo så sjeldent vi ser ett. Det er som Irina sier, vi feier det for lite.

– Jeg håper virkelig de fortsetter med dette, sier hun, fordi det er en kjempefin plass å være på. De har jo utsikten mot havet som jeg personlig er veldig glad i, det er virkelig en perle. Hadde det vært bedre vær i dag, så hadde vi vært ute å badet nå, men jeg tror det er litt for kaldt for det i nå.

Foto: Anette Fossmo

Håper det blir en god feiring

I tillegg til bål og mattilbud har de også sørger for en løsning hvis det ble for surt og kald.

– Vi har paviljongen vår, der har vi ordnet med puter og pledd, men også en varmelampe som vi har fått av Obs Bygg, opplyser Hjertø.

– Folk har vært positive så langt, så jeg håper det blir en god feiring. Det er bra med oppmøte og det kom jo folk før vi i det hele tatt hadde begynt. Det ble litt småstress i begynnelsen, men jeg lover at vi skal bli bedre med årene og at vi lærer av feilene våre.

Hjertø får oppmuntrende ord av Fiskvik Bye, som forteller at hun ikke kan se noe feil med feiringen så lang.

– Bålet brenner og maten er klar, så vi har ingenting å klage på, smiler hun, og får et takknemlig tusen takk fra Hjertø.