Søndag fikk 200 publikummere oppleve forestillingen om det mørke trekantdramaet "Lisbet på Jarnfjeld". Totalt i løpet av helga har 500 personer fått med seg spelet.

Dette var niende gang publikum fikk opplve Falkbergets forfatterskap i gruveruinene på Christianus Sextus, og denne gang var det altså gjennombruddsromanen til Falkbergets som ble presentert.

En minneverdig forestilling, hvor Charlotte Frogner gjorde en strålende debut som regissør. "Vi er privilegerte som får være her i kveld og får møte dette stykket", sa Henrik Syse i prologen, skriver prosjektleder og leder i Falkbergetringen, Kirsti Sæter, til Nea Radio.

Saken fortsetter under bildegalleriet

Urovekkende roman

Johan Falkberget (1879-1967) var en norsk forfatter, politiker, jorunalist og gårdbruker, som vokste opp på gården Falkberget ved Rugelsjøen på Røros. Fjellets dikter skrev i 1915 den urovekkende romanen "Lisbet på Jarnfjeld", hvor 1800-tallets gudstro og moralforståelse preger et det urovekkende hendelsesforløpet med Lisbet i hovedrollen. I likhet med mange andre av Falkbergets verk, står kjærligheten som en livgivende kraft sentralt i romanen.

Hør intervjuet med prosjektleder og leder i Falkbergetringen, Kirsti Sæter, i lydfilen under.