Dariusz Bruhnke er til daglig snekker hos Jønland treprodukter, men deler av fritiden de siste ti årene har han brukt på å fotografere naturbilder rundt omkring i Norge. Han kom flyttende hit i 2007 og i sitt yrke som snekker reiste han mye rundt, noe som ga ubegrensede motiver å bilder av.

- Datteren min kom hjem fra skolen i dag og sa at hun hadde tenkt på utstillingen i hele dag, sier Bruhnke.

Dariusz Bruhnke kommer fra Polen, men bor nå i Vikvarvet og jobber på Jønland treprodukter. Fotograferingen er egentlig en hobby, men han har blitt en høyt anerkjent fotograf siden han flyttet til Norge. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Hobbyfotograf

Han stiller ut bilder av blant annet bilder tatt i Selbu, men også bilder tatt i Lofoten eller andre land enn Norge. Selv om han kun fotograferer på fritiden holder bildene en slik kvalitet at han har vunnet flere internasjonale konkurranser for sitt arbeid. I National Geographic kom han ett år blant de 20 beste av over 60 000 innsendte bilder.

Under åpningen sa fotografen noen velvalgte ord selv, i tillegg til at Stine Merete Eriksen og Halvor Krane bidro med musikalsk innslag.

Utstillingen blir hengende frem til 6. november, og det er mulighet for å kjøpe bilder som stilles ut.

Utstillingen strekker seg gjennom hele lokalet på Galleri Kulviksvingen. Foto: Privat