Mange har som tradisjon å gå i kirka julaften. Og om ikke restriksjonene er like strenge som i fjor, må du like vel ta noen ekstra grep om du ønsker å besøke kirkene i Malvik.

– Da restriksjonene ble innført fant vi fort ut at vi måtte ha ekstra gudstjenester, sier prest i Malvik, Ingrid Bolstad Kunzendorf.

Derfor har vi nå tre gudstjenester i Hommelvik kirke og tre i Malvik kirke, i tillegg til en i Mostadmark.

Det er plass til 50 personer under hver gudstjeneste.

– Vi er veldig glade for at dette er en kjær tradisjon for mange, så vi beklager at vi får dette nå i år, sier Bolstad Kunzendorf og oppfordrer folk til å gå inn på nettet og reservere plass.

– Vi har noen plasser igjen i Hommelvik på alle tre gudstjenestene, men i Malvik kirke er det nå fullt på julaften.

Vanligvis har Malvik kirke besøk av både Malvik Blandakor, en gruppe fra musikkforeningen samt en "englekvartett" under høytiden.

– Så det pleier å være mange som deltar og det får vi dessverre ikke anledning til i år.

Selv ønsker hun å få til en stand utenfor kirka på julekvelden.

– Det er mange som besøker kirkegården for å tenne lys denne kvelden, så det kunne ha vært fint å ha en julekrybbe som formidler julebudskapet også for dem, mener hun.

– Dette er en tradisjon lengre nedover i Europa, men her vil det være litt væravhengig. Om det blir stille og dalende snø, hadde det vært hyggelig med Maria, Josef og Jesusbarnet i høyet.

Hun forteller at de opplevde et ras av påmeldinger da folk oppdaget at man måtte melde seg på digitalt for å kunne delta, og syntes det er beklagelig at de ikke kan imøtekomme behovet til alle som ønsker å besøke kirken.

– Så jeg oppfordrer dem som ønsker det om å oppsøke en kirke som enda ikke er full. Enten det eller å velge første juledag, eller første nyttårsdag. Og om ikke det lar seg gjøre, så er gudstjenesten på TV og radio fra Nidarosdomen i år, og det blir nok veldig fint, avslutter Ingrid Bolstad Kunzendorf.

Hør intervjuet i avspilleren under: