- Jeg har en god og en dårlig nyhet til dere, sier Trygve Skaug til det han kaller verdens beste publikum avdeling Verdal. Bandet har fått navnet "Skaugums bestikk og musikk" for kvelden.

Her skal det stage dives

- Jeg tar den gode først; det er at dere sitter under tak.

Himmelen hadde åpnet seg og regnet høljet ned over Stiklestad tirsdag kveld, og da var det greit å få tak over hodet. Publikum sa seg enige med en lettelsens latter.

- Den dårlige nyheten er at det skal stage dives fra denne scenen i kveld. Og det betyr at dere må samle dere foran her og gjøre dere klar til å ta imot når det skjer.

Publikum vet ikke helt om artisten tuller eller om han mener alvor, men ler for sikkerhets skyld.

Konsert med Trygve Skaug i Borggården under Olsokdagene på Stiklestad Nasjonale Kultursenter tirsdag kveld. Foto: Karin Jegtvik

Varmet en iskald Borggård

Trygve Skaug har publikum i sinn hule hånd fra start av, og publikum gjør plass til Skaug sin lune humor og gode fortellinger - fra og om livet - i hjertene sine.

Konsert med Trygve Skaug i Borggården under Olsokdagene på Stiklestad Nasjonale Kultursenter tirsdag kveld. Foto: Karin Jegtvik

Konserten varmer på så mange måter, og det gjorde godt i en iskald Borggård på tampen av en laber juli værmessig i Trøndelag.

Publikum koste seg under konserten med Trygve Skaug i Borggården på Stiklestad. Foto: Karin Jegtvik

Skaug forteller om paret på benken utenfor Bakke kirke i Trondheim, om møte med mennesker fra Syria, om morfaren sin og om barna som blir store altfor fort. Han funderte og filosoferte rundt begrepet "Fri", som er tema for årets olsokdager på Stiklestad, og han trollbandt med vakre tekster og sarte toner.

Pranker den som slutter

Men denne stage divingen ... Hvordan ble det egentlig med den?

Jo, sjølsagt ble det stage diving. Da siste låt før ekstranummeret skulle spilles, annonserte Skaug at det skulle stupes fra scenen. Men det var ikke han som var den utkårede til å gjennomføre stuntet. Det var nemlig bassisten Audun som skulle hoppe.

Audun selv var ikke klar over dette på forhånd, og ble mildt sagt overrasket.

Skaug forteller publikum at Audun har sin siste konsert med bandet " Skaugums bestikk og musikk", før han skal turnere med et jazzorkester resten av sommeren. Og i tradisjon tro har resten av bandet bestemt seg for å spille ham et puss.

Akkurat nok folk samler seg foran scenen til at oppdraget kan gjennomføres på en forsvarlig måte, og Audun hopper.

Se film av stagedivingen:

Da han kom tilbake til scenen igjen for å spille bass på ekstranummeret - sin aller siste låt med bandet - hadde gjengen stemt bassen hans til det ugjenkjennelige mens han var ute på surfetur.

- Vi har som tradisjon å gjøre en prank med de som slutter i bandet, skjønner dere, ler Trygve Skaug rått. Derfor stemte vi bassen hans mens han var opptatt med å stage dive.

- Nå ble det mye fjas her, men nå skal vi ta oss sammen, sier han før bandet - Audun også - stemmer i med siste låt for kvelden.