Husker du René, Edith, Michelle, Helga og Herr Flick i «’Allo ’Allo»? Nå blir disse å finne i et samfunnshus i Leirådal i Verdal.

Lørdag er det premiere på forestillingen signert Leirådal Spellag.

– Ikke satt opp før

Scenen i Heimtun er forvandlet til en fransk kafé under 2. verdenskrig. Med rutete duker på bordene, kasser med vin og gjester med alpeluer og skjerf i halsen.

Kafé-eieren René må sjonglere både representanter fra motstandsbevegelsen og tyske soldater, som kommer innom kaféen hans.

«’Allo ’Allo» var opprinnelig en TV-serie, som hadde premiere på BBC i 1982. TV-serien ble en suksessfull teaterforestilling med original rollebesetning, som turnerte fra 1986 til 1992.

Og teaterstykket er ikke satt opp i Norge før, forteller regissør Arnstein Langåssve, i alle fall ikke offisielt.

– Publikum sitter ved kafé-bord og det serveres croissanter og annet snadder, så dette skal være en hyggekveld.

– Rett og slett en parodisk fransk helaften?

– Ja, og du må spisse ørene godt. Vi har et norsk-tysk-engelsk-fransk språk. Det kan være uvant for noen, men det er jo hele den språklige sjargongen til både TV-serien og teaterstykket, sier Langåssve.

Ikke sett TV-serien

Det er 17 aktører på scenen totalt, og de fleste av dem husker den populære TV-serien fra 80-tallet. Men ikke alle. Ikke Sandra Paulsen Stohaug, som spiller Michelle - motstandskvinnen som kun sier ting én gang - men hun har kommet godt inn i ghandlingen likevel.

– Det er veldig, veldig artig. Jeg har jo ikke sett "’Allo ’Allo" selv, så jeg kjenner jo ikke til serien, men med denne gjengen er det jo fryktelig artig.

– Sammen med oss gamlingene som har sett det på TV, ja. Vi som satt klistret til skjermen da det kun var NRK å se på, ler Ingvild Overmo, som spiller Edit, kafé-fruen som elsker å opptre men som verken kan synge eller danse.

Hør intervjuet med Ingvild Overmo, Sandra Paulsen Storhaug, Robert Bye, som spiller René og regissør Arnstein Langåssve her:

Stykket har premiere lørdag 6. april, og denne forestillingen er utsolgt.

Det er også flere av de følgende forestillingene, så eneste mulighet til å få med seg denne verdalske galskapen er matiné-forestillingen lørdag 13. april og forestillingene søndag 14. april.