Det øves jevnt og trutt i samfunnshuset på Røra. For snart er det premiere på den tiende utgaven av «Growes Garage».

– Stolte av forestillingen

Forestillingen er spekket med låter du sannsynligvis har hørt før. De fleste av dem framført firstemt av gjengen i Røra Songlag.

Det 99 år gamle koret setter opp denne kabareten av en forestilling annethvert år, og i år er det for tiende gang. Det betyr at de skal markerer litt ekstra, forteller Siri-Unn Sagen.

– Vi har alltid en undertittel, og i år er den rett og slett «Jubileumsforestilling, forteller Sagen.

– Det blir som en «best of»-forestilling. Alt i alt er dette en forestilling vi er veldig stolte av å få framføre på scenen 20. april.

Denne gjengen er snart klar for premiere på den tiende utgaven av «Growes Garage» med Røra Songlag. 20. april er det premiere. Foto: Karin Jegtvik

– Vil ikke røpe for mye

Det er forskjellige figurer som dukker opp underveis i konserten på scenen i Røra samfunnshus. Miljøet er røft, som i en garasje, og de fleste koristene er kledd i kjeledress.

– Vi har med både nye og gamle sanger med humoristiske innslag innimellom. Her kan både postmannen, professoren og mafiaen dukke opp, sier Arnstein Simonsen.

Og hvem er egentlig Growe? Jo, det er Oddvar Growe, et tidligere kormedlem, som altså eier denne fiktive garasjen koret befinner seg i. Og om han ikke dukker opp på scenen i årets oppsetning, skal du ikke se bort fra at han befinner seg i salen.

Regissør er Adrian Lyng Malmo, og han er svært positiv til manuset han har fått i hendene.

– Jeg skal ikke røpe for mye. Men kan fortelle at vi blant annet får se en noe alternativ måte å løse en utkastelsesordre på. Det er veldig mye bra - ikke minst når det gjelder sang, sier Malmo.

Og jubiléene kommer på rad og rekke for koret. For neste år er de nemlig 100 år!

Hør hele intervjuet med Arnstein Simonsen, Siri-Unn Sagen og regissør Adrian Lyng Malmo her: