Tirsdag kveld var det endelig åpning av den nyoppussede ungdomsklubben, Allak'en i Ålen. Siden flommen i 2011 har klubben holdt til i Hov Skole, i påvente av nytt lokale. Og nå, fire og et halvt år senere er dette en realitet.

Det er den gamle barnehagen i Ålen som er pusset opp til formålet og etter hvert skal også andre virksomheter flytte inn i de romslige lokalene. Allak'en holder til i en del av bygget, mens Frivilligsentralen og Fjellstyrekontoret skal inn i en annen del. I tillegg kommer pensjonistene til å benytte en del av bygningen.

Kulturkonsulent Siri Hegseth har fått hjelp av lærling Tonje Strømsvik til å ha oppsynet med de unge klubberne.

På åpningsdagen var ikke alt helt på plass ennå. Det manglet fremdeles noen datamaskiner på datarommet, men biljard, x-box, bordtennis og mye annet var klart til bruk. Og ungdommen strømmet til de nye lokalene.

Rebecka Johnsson Hov (13) og Tuva Tamlagsrønning Berg (13) er begge ivrige klubbere og glade for at Allak'en nå endelig kan åpne i nye og egne lokaler: (Les mer og se bilder lenger ned på siden)

Kulturkonsulent Siri Hegseth har hovedansvaret på klubbkveldene og også hun er veldig glad over å kunne flytte inn i egne lokaler igjen: