Nidaros Trekkspillklubb har et eget orkester som nå er mer enn svanger med nyplata si. The Greatest Gift of All ble til i løpet av Coronaåret med både faste og innleide musikere, og etter et langt svangerskap er plata nå mer enn klar.

En utrolig bra produksjon, både musikalsk og teknisk, med musikk som spenner fra amerikanske klassikere, via mer ukjente julemelodier til norske klassikere og ikke minst juleevangeliet på fire minutter sett fra de hellige tre kongers ståsted - forøvrig med tekst av Jens Bjørneboe (!).

- På noen av melodiene, spesielt de norske klassikerne, har vi valgt en fortellerstemme i stedet for sang, noe som etter vår mening gir større innsikt i teksten og formidler budskapet på en ny måte. Ikke minst så gjør Svein Lilleengen fra Brekstad dette til en hørbar opplevelse. Helt til slutt finnes også en julevals med navnet Juleansjos, laget av Sigmund Sæther, som gir et lite skråblikk på våre tradisjoner. Det sier Hildegunn Johansen, musikalsk leder og arrangør for The Greatest Gift of All.

JULEKORT: Fantastisk julegave som nå er i salg. Foto: Andreas Reitan

The Greatest Gift of All

- Musikerne er hovedsakelig trekkspillere fra Nidaros Trekkspillklubb, men vi har valgt å kalle oss for NTK’s orkester, fordi like mange musikere med andre instrumenter er med som utøvere. Her finnes blant annet to gitarister, saksofonist, irsk blikkfløyte, piano, keyboards og ikke minst et fremragende komp.

- Dessuten må jeg fremheve våre to sangere; Kai Endresen og Ingvill Siegel. To praktfulle sangere, som er ukjent for mange, men med fantastisk klang som passer på The Greatest Gift of All godt, sier Hildegunn.

Coveret er laget spesielt plata og er utført i akvarell av kunstneren Aud Lilleengen.

Hør The Greatest Gift of All på Dab-kanalen Nea Radio + fredag 3. desember fra klokka 10-12. Her møter du også Hildegunn Johansen, Sigmund Sæther og Kaj Endresen.

Deretter kan du høre de 12 sangene på de ulike Nea Radio-kanalene framover.